נושא המאמר: אומגה 3 מרווה מרושתת - תקרא, תבין, תדע.
מאת: orly.shamailov שמור מאמר למועדפים
במאמר זה אעמוד על היתרונות של חומצות שומן חיוניות לגוף האדם ובעיקר אתמקד באומגה 3. אפרט על חומצות שומן בכלל ועל אומגה 3 בפרט, כמו כן אסביר מה תפקידן של חומצות שומן ולשם מה אנו צורכים אותן.
קיימים סוגים רבים של חומצות שומן בטבע. חומצות שומן הן המרכיב העיקרי בכל האורגניזמים והן מהוות עתודות אנרגיה בגוף.
נוהגים לחלק את חומצות השומן לשלוש קבוצות:
חומצות שומן רוויות.
חומצות שומן חד בלתי רוויות.
חומצות שומן רב בלתי רוויות (מתחלקות לתתי הקבוצות אומגה-3 ואומגה-6).
המזון שאנחנו אוכלים מכיל את שלושת החומצות הנ"ל, אך היחס ביניהן משתנה. היחס בין חומצות השומן השונות והכמות של סוגי השומן במזון, הוא שקובע את ההשפעה על בריאותנו.
מה זה אומגה 3?
אומגה 3 הוא שם כללי לאחת מתת הקבוצות של חומצות שומן חיוניות. היא הכוללת בתוכה:
חומצה אלפא – לינולית - — (?-Linolenic acidידועה בשםALA,
חומצה איקוסאפנטאנואית (Eicosapentaenoic acid ידועה בשם EPA.
חומצה דוקסאהקסאנואית— (Docosahexaenoic acid ידועה בשם DHA.
תפקידה של אומגה 3 הוא להגן על גופנו ולפתח נוגדנים נגד וירוסים רבים. כמו כן, חומצות השומן מקבוצת אומגה–3 הכרחיות לתפקוד אופטימאלי של התאים בגוף האדם. מכיוון שגוף האדם אינו מייצר חומצה אלפא-לינולנית (אומגה 3), האדם נדרש לקבל אותו ממקור אחר לדוגמא - המזון.
חומצות השומן החיוניות שייכות לקטגוריית השומנים מסוג שומן רב- בלתי רווי והן נחלקות לשתי חומצות שומן לאומגה 3 ולאומגה 6.
ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף יש השפעה על בריאות האדם.
בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין שני אלה לטובת אומגה 6. ניתן לראות ברוב תפריטי העולם המערבי כי היחס עומד על 1:10. על פי המלצות רפואיות יש לשאוף להוריד את אומגה 6 בגוף ליחס של-1:4.
רוב השומנים שאנו צורכים הם מסוג אומגה 6 ומיעוטם מסוג אומגה 3 . אומגה 3 לרוב נמצא בדגי מים עמוקים, בזרעי פשתן, באגוזי מלך, צמח המרווה, טונה, סרדינים, אנשובי, זרעי פשתן, ירקות ירוקים.
אומגה 6 נמצא במזון שלנו, כגון: שמן חמניות, שמן חריע, תירס, שומשום ועוד.
חומצות שומן אלה דרושות לקיום פעולות פיזיולוגיות רבות, למשל: איזון רמות הכולסטרול,
תמיכה במערכת החיסון, שיפור תפקודי המוח ומערכת העצבים. כמו כן הן מסייעות בהפרעות קשב וריכוז.
אם קיים חוסר בחומצות שומן חיוניות זה עלול להתבטא בכך שיתכנו הפרעות בגדילה, תיתכן פגיעה במערכת הקרישה, כמו כן תיתכן ירידה ביכולת התכווצות שריר הלב וכדומה.
אומגה 3 מומלץ לצרוך במקרים הבאים:
מחלות לב וכלי דם.
רמות גבוהות של כולסטרול.
יתר לחץ דם.
הפרעות קשה וריכוז והיפראקטיביות.
שינויים במצב הרוח, דיכאון, חרדה.
לסיכום: ראינו כי אומגה 3 חשובה מאוד לגוף האדם. למדנו מאילו מקורות מזון ניתן להשיג תוסף זה.
ממחקרים רבים עולה כי ניכר שיפור בתפקודים שונים בגוף ובהקלה בבעיות שונות בעקבות צריכת אומגה 3. חשוב לזכור כי מינון מתאים של אומגה 3 בתזונה קשור להשפעות בריאותיות חיוביות ובשל כך כיום הוא תוסף התזונה הנפוץ ביותר ואחוז המשתמשים בו עולה בצורה ניכרת.
www.omega3.probiz.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י orly.shamailov שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.