נושא המאמר: צ'י קונג משיכת חוט המשי
מאת: אוהד קדם שמור מאמר למועדפים
היכרות עם צ'י קונג משיכת חוט המשי
צ'י קונג משיכת חוט המשי הנו תרגול עתיק, מיסודות הטאי צ'י צ'ואן המסורתי, המשמש לפיתוח עצמה פנימית, זרימה, תנועת גוף מאוחדת ועוד.
מקורו של צ'י קונג משיכת חוט המשי בכפר צ'ן ? שמוכר כמקור ממנו התפתחו כל סגנונות הטאי צ'י הקיימים כיום. מקורות עתיקים מתארים צורות תרגול בסיסיות שהתבססו על תבנית הזרימה בסמל הטאי צ'י ? היין והיאנג. סדרת צ'י קונג משיכת חוט המשי שאנו מתרגלים בבית הספר יצירה מבוססת על שיטתו של מאסטר feng zhiqiang שנחשב כיום לאחד מבכירי המורים לטאי צ'י בסין. מאסטר פנג פיתח סט שלם המפתח את עקרונות משיכת חוט המשי בצורה שלמה ומקיפה בעזרת תרגול כולל פתיחת המפרקים הראשיים בגוף, תנועות גוף מלאות לפיתוח עקרונות המשיכה והליפוף של הכוח הפנימי, חיבור לאנרגיות האדמה והשמיים ומדיטציות wuji בעמידה. הגירסה שנתרגל בקורס הותאמה ע"י מאסטר אמין הו כך שתתאים לכל סגנון טאי צ'י ולא רק לתנועת היד הייחודית של סגנון צ'ן.
מקורו של השם משיכת חוט המשי בניסיון להעביר בדרך ציורית תהליך פנימי המתרחש במהלך התרגול. המונח הסיני chan su chin מורכב משלוש סימניות - ליפוף, משי ועצמה פנימית. הדימוי מתייחס לתהליך הפקת חוט המשי מפקעות המשי. בתהליף ההפקה חוטי משי מ 6-10 פקעות נמשכים מן הפקעות ומלופפים תוך כדי המשיכה לחוט אחד חזק ואלסטי. בזמן משיכת חוט המשי יש לשמור על קצב משיכה איטי ואחיד על מנת למנוע את קריעת החוט או הסתבכותו. התהליך הפנימי בתוך הגוף במהלך התרגול מביא לזרימת צ'י ועצמה פנימית בתנועה ספירלית מן האדמה אל כפות הידיים באופן רציף והרמוני ובזרימה חלקה ללא הפסקות והפרעות.
סדר התנועות:
בעמידת הפרש
1. פתיחה ביד אחת
2. איסוף ביד אחת
3. ספירלה ביד אחת
פתיחת המפרקים
4. צוואר
5. כתף בודדת *2
6. מרפק *2
7. כפות ידיים
8. עמוד השדרה (לחבק את הכדור)
9. אגן
10. ברכיים
בעמידת הקשת
11. פתיחה בשתי ידיים
12. איסוף בשתי ידיים
13. ספירלות בשתי ידיים
על רגל אחת ( או בעמידה רגילה)
14. עגור פורש כנפיים
בעמידת הקשת
15. משיכה ודחיפה
בעמידה רגילה
16. איסוף אנרגית האדמה
17. איסוף אנרגית השמיים
18. מדיטצית wuji של שלושת המעגלים
19. מדיטצית wuji עם מודעות בטאן טיאן
סגירה וסיום
אודות הכותב:
אוהד קדם הקים את בית הספר יצירה לטאי צ'י וצ'י קונג בשנת 1996 והנו המורה הראשי בבית הספר. בנוסף הנו המורה הראשי והמרכז של קורס מדריכי הטאי צ'י במכללה האקדמית גבעת וושינטון. אוהד לומד טאי צ'י וצ'י קונג כתלמיד אישי של מאסטר קונג מיאן הו משנת 1992. השתלם בארץ באירופה ובסין עם כמה מבכירי המורים בעולם, בהם גרנד מאסטר פנג זיצ'יאנג, מאסטר פונג הא, ומאסטר סם טם.
www.qigong.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אוהד קדם שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.