האם כדאי לפתוח עסק ולהפוך לעצמאי?
כמעת כל מי שמחליט להפוך לעצמאי,משתייך לאחד מקבוצות הבאות.
1- אדם אשר לומד מקצוע ומחליט להפוך את הידע שלו לעסק עצמאי.למשל רופא שפותח קליניקה פרטית .עורך דין שפותח חברה ומשרד.ספר שפותח מספרה משלו וכדומה.
2-
3- אדם אשר מחליט לפתוח עסק בשם פתיחת עסק בלבד על בסיס ידע מועט בנושא כלשהו1
זו היא קבוצה שמניחה שפתיחת עסק משמעותה ''לעשות הרבה כסף''!!!
מאמר זה מתייחס לקבוצה השנייה.
לא חסרים דוגמאות לקבוצה זו.למשל נשים שמחליטות לפתוח מכון יופי על סמך זה שהן מתאפרות יפה! או אלה שיודעים לבשל אוכל טעים ומחליטים לפתוח מסעדה!
ניתן להכליל בקבוצה זו את המוכרים בבתי אופנה שמחליטים שהעסק מתקתק בזכות קישוריהם במכירות ולכן הגיע הזמן להיות עצמאי.
לפי הנתונים של הלשכה לסטטיסטיקה, מספרם של בתי עסק שנסגרים בכל שנה,דומה למספר אלה שנפתחים.מתוך עשרה מבין עסקים הקטנים,תשעה מהם נסגרים לאחר ההפסד של ההון ההתחלתי ''במקרה הטוב'' או שמשאירים חובות גדולים לאחר סגירת העסק במקרה הפחות טוב.
התוצאות השליליות של נפילת העסק אינם מסתכמים בהפסד כספי,ברוב המקרים הזנב של אי-ההצלחה שובר את החרסינה שקשרים המשפחתיים עומדים עליו על הדרך וגורם להמון אי-נעימויות בין זוגות ומשפחות.
המשפט המפורסם ''אמרתי לך''!! דופק כפטיש על ראשו הכאוב ממילה של האדם המופסד.ובמקרה של שותפויות האשמות ההדדיות חוגגות.
אינני מנסה להיות נביא הזעם ולגרום לשבירת חלומות הקטנים של שואפים להצלחה. כל מה שאני מנסה להבהיר במאמר זה הוא האם כדאי לפתוח עסק?ואם כן- איך?
בתור בעל ניסיון רב בעסקי אופנה אני מזמין אתכם ''הקבוצה ששוקל לפתוח בית אופנה'' לשמוע את דעתי בנושא זה.
יש לזכור שדעתי זו רק דעתי שלי ואינה משקפת את האמת המוחלטת.
אם את בשלנית בדם, האם תהיי גם בעלת מסעדה משגשגת?
האם מסעדה בנויה מאוכל טוב בלבד?
כמובן שלא.
כל עסק בנוי ממכלול מערכות אשר ביחד וכל אחת לחוד יוצרות את מבנה העסקי.
העובדה שאת-ה אוהבי אופנה או בעלי טעם מדהים בביגוד.סטייליסטים מלידה וכדומה, זה בהחלט לא הופך אתכם לסוחרים טובם.
ישנם עשרות פרמטרים אשר יחד יוצרים עסק מצליח. אנו בשפה האימונית קוראים לזה ''תובנת הסיסמה''. כאשר אחד או יותר מספרות או אותיות חסרים,הסיסמה אינה מצליחה להכניס אותנו למערכת, למרות כך שכל שאר הסימנים יהיו נכונים.
מאמר זה אינו יכול להכיל את כל ההסבר על עקרונות בניית עסק מצליח. אך כוונתי מכתיבתו היא העברת מסר קצר וברור.
אנא, לפני פתיחת כל עסק אשר משתייך לקבוצה מספר 2 , במקום לפתוח ולראות איך זה ילך, פשוט תיעזרו לאנשי מקצוע או מכרים בעלי ניסיון בענף אשר החלטתם להתעסק בו.
יש להבדיל מעצות של לוזרים אשר לא עשו דבר בחייהם ואומרים גם לכם לא לעשות דבר, ובין עצות של אנשי מקצוע אשר מסבירים לכם במפורש את סיבת הדעות שלהם. בין אם היא שלילית או בין חיובית.
אני מדגיש שוב שעצה אשר אינה מסתכמת בהסבר משכנע מניסיון אישי של בעל העצה, זו לא עצה אלא דעה מטופשת בלבד.
במשפט אחד, קודם תמדדו, אחר כך תגזרו, ולא הפוך.
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אביב אברהמי [email protected] שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.