חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
ספא למסיבת רווקות בחיפה





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: דיאטה מחשבה הרזיה לרזות

נושא המאמר: עודף משקל בראש
מאת: טליה לביא   שמור מאמר למועדפים

"אני חייבת לאכול משהו מתוק בסוף ארוחה"
"לא יכול לשתות קפה בלי משהו ליד"
"ארוחה בלי לחם לא יכולה להיות משביעה"
"אם אני פותחת חבילה, היא תיגמר"
"אני לא מסוגלת לראות שיש שאריות"

מוכר? האם אלו משפטים ששמענו את עצמנו אומרים לא פעם?
האם ניסינו אי פעם להטיל בהם ספק? הרי אלו עובדות, לא? כמעט אקסיומות.
בפועל, אלו מחשבות. מחשבות שאנו מאמינים בהן. כך הן מקבלות את התוקף שלהן!
מאות אלפי מחשבות עוברות בראשנו מדי יום, אילו מהן "בוחרות" להישאר? מחשבה הופכת לקבעון, או לחילופין לכוח מניע, כאשר אנחנו מאמינים בה! וכאשר אנחנו מאמינים לאורך שנים רבות במחשבה שלנו, היא הופכת להיות חלק כל-כך חזק מאתנו, היא הופכת בעינינו לעובדה, לחלק מהמציאות.

כדי לעשות שינוי אמיתי בהרגלים ובהתנהגות האכילה, עלינו להיפרד מכמה "אקסיומות" כאלה שלנו, או להחליף אותן במחשבות אחרות, אשר יכולות לקדם אותנו, להוציא אותנו מהמקום המוחלט הזה, כי כל זמן שאנחנו ממשיכים לאחוז באותן מחשבות, כל נסיון לשינוי ההתנהגות שלנו מועד לכשלון.
אכן, השינוי מתחיל בראש.

כי אם אני "חייבת משהו מתוק בסוף הארוחה"...כמה זמן אני יכולה למנוע את זה מעצמי? אם אני "לא יכול לשתות קפה בלי משהו ליד"...כמה זמן אני יכול להתנהל בלי המשהו ליד הקפה?
חייבת, לא מסוגלת ולא יכול – הן מילים מוחלטות, סגורות, אשר מושכות אותנו לחזור למה שאנחנו ממש מאמינים שהוא צורך שלנו. זה לא רצון, זו לא בחירה, זה לא לפעמים כן ולפעמים לא, זה ת-מי-ד, זה שלי ואי אפשר לקחת את זה ממני. אם "כשאני פותחת חבילה היא תיגמר" יש סיכוי שאפתח חבילה והיא לא תיגמר? אני כזאת! ככה זה אצלי! תמיד! אם אני "לא מסוגלת לראות שיש שאריות" איזה סיכוי יש לשאריות? גורלן נחרץ...

יש לנו גם לא מעט דעות מאד מוצקות על הרזיה בכלל:
"כדי לרזות צריך לסבול"
"לבשל אוכל בריא זה מסובך ודורש הרבה זמן והתעסקות"
"פעילות גופנית זה מאמץ, אין סיכוי שאהנה מזה אי פעם"
מאמץ, מסובך וסבל...עם מחשבות שכאלה יש בכלל סיכוי לרצות לעשות זאת? סיכוי להצליח? להתמיד באיזשהו שינוי התנהגותי? הרי כמה זמן אפשר להתאמץ, להסתבך ולסבול? ולכן אנחנו מוצאים את עצמנו מתחילים ספורט או דיאטה עם המון מוטיבציה, אנחנו משקיעים זמן והתעסקות, משקיעים מאמץ ואפילו מוכנים לסבול...אבל לא לאורך זמן. וכשאנחנו לא מצליחים להתמיד בכך, מתלוות לחוסר ההצלחה תחושות של כשלון ותסכול, של הלקאה עצמית. אנחנו לא מבינים שזה היה מועד לכשלון מלכתחילה - אי אפשר לנצח ממקום של סבל ומאמץ! כשבראש שלנו דיאטה וספורט נתפסים כסבל ומאמץ, כך זה גם בפועל, ואין לזה סיכוי.

לצד מחשבות ותפיסות כאלו שהן אוניברסליות לכאורה, נמצאות המחשבות על מה שהרזיה היא בשבילנו. אלו תפיסות שהן שלי על עצמי. הן יכולות להתבסס על נסיון העבר שלי, ולכן הן לכאורה עובדות.
"אחרי כל ירידה במשקל אני עולה בחזרה"
"אם חרגתי ממה שתכננתי, הלך היום"
"אם כבר לחטוא - אז עד הסוף"
"עד שאני לא אוכל, אני לא אירגע"
מחשבה יוצרת מציאות. אם "אחרי כל ירידה במשקל אני עולה", האם יש לזה סיכוי להיות אחרת? אני מזמינה את העליה במשקל באופן שהוא לא מודע. אני יודעת שאחרי X ק"ג אני עולה בחזרה. ככה זה אצלי! כל זמן שאני ממשיכה לאחוז במחשבה הזו, כך אכן זה יהיה.
ו"אם כבר לחטוא אז עד הסוף"...הרי זה פתח לכדור שלג בלתי ניתן לעצירה. ולמה אי אפשר לעצור אותו? כי כך יושבת המחשבה בראשנו! ההתנהגות היא תוצאה של המחשבה.

רפרטואר הקבעונות המחשבתיים שלנו לא מצטמצם רק לאוכל ולאכילה. יש לנו לא פחות אמונות על עצמנו, כאלו שאין מקום להטיל בהן איזשהו ספק, לנסות לסדוק אותן ולו במעט. תפיסות מושרשות אלה הן חלק מהדימוי שלנו. חלקן נולדו כבר בילדותנו ואת חלקן אימצנו במהלך החיים. מחשבות אלה שלנו על עצמנו הן שורשיות כל-כך, והקושי לסדוק אותן ולשנות אותן הוא גדול. אנחנו לא תופסים אותן כמחשבות, אלא כאמיתות, עובדות שאין יכולת לבדוק אותן, לערער עליהן, או לשנות אותן. לדוגמא:
"אני בן-אדם של הכל או לא כלום, אצלי החיים שחור-לבן"
"אם זה לא מושלם, זה לא שווה"
"אני וותרנית לעצמי, כזאת אני"
"כשאני מתחילה משהו, אני מראש חושבת שהוא לא יצליח"
"אני דוחה כל דבר"

אכן כך? האם יש מקום או תחום בחיי שבו אני מתנהל/ת באופן שונה? תחום שבו אני לא וותרנית לעצמי? וודאי...בעבודה למשל, אני לא מוותרת לא לעצמי ולא לעובדים שלי...וגם........לפתע, כשאני נפתחת ומוכנה לבדוק ולהטיל ספק לגבי המחשבה הזו שיש לי על עצמי, שהיא כ"כ מוחלטת, אני מגלה שאפשר לסדוק אותה. אני לא תמיד כזאת, אני מתנהלת כך רק בתחום מסוים, במקרה שלנו בתחום של האכילה.
"אני וותרנית לעצמי באוכל". זה כבר משפט חדש, מעט אחר, אולי פחות עוצמתי, אך עדיין קבעון מחשבתי שמוביל אותי למקום אחד מאד ברור – לוותר לעצמי באוכל. יצרתי לי מערכת מחשבות שמצד אחד מכשילות אותי ומצד שני מאפשרות לי לקבל את הכשלונות שלי בהבנה ובסלחנות. כל זה הוא מערך הגנות שיצרתי לעצמי, הוא משרת אותי באופן בלתי מודע. הוא בראש שלי, ואין לו באמת אחיזה במציאות. כשאהיה מוכנה להכיר בכך, אוכל לפרוץ את דרכי החדשה...

הקשיבו לעצמכם, שמעו את המילים והמשפטים שאתם אומרים לעצמכם, או עליכם, לסובבים אתכם. המילים הן המחשבות שלנו, וכל מה שאנחנו עושים נולד שם, בראש. אנחנו יכולים ללדת בראשנו משהו חדש, פורץ דרך, אשר יוביל אותנו לדרך שונה, חדשה – להצלחה!
נקח לדוגמא את התפיסה "אם חרגתי ממה שתכננתי, הלך היום" ואחותה הכמעט תאומה: "אם כבר לחטוא - אז עד הסוף". אילו מחשבות יכולות להחליף אותן, כך שהן תאפשרנה התנהלות חיובית, גם כשלא הכל מתנהל כמתוכנן וכרצוי?
"חרגתי, היה, אבל מעכשיו אני רוצה שהיום שלי ימשיך טוב" או "לתקן יום שהתחיל רע זו הזדמנות להרגיש טוב עם עצמי" ועוד יותר מכך: "יום שהצלחתי לתקן הוא יום מוצלח במיוחד" ומחשבה שיוצרת מציאות חדשה:"אני יודע/ת שאני מסוגל/ת להמשיך ולאכול כמו שנכון לי, גם אם בנקודה מסוימת זה לא היה כך" "אני מניח למה שהיה וממשיך מרגע זה עם מה שרציתי ושטוב בשבילי" וכו' וכו'....

למחשבה יש כוח אדיר, כפי שבכוחה להכשיל אותנו בקלות, כך כוחה להוביל אותנו להצלחה.
"אני יכול"
"אני מאמין ביכולת שלי"
"הפעם זה יהיה שונה כי..."
"יום שהתחיל רע עדיין יכול להיום יום נפלא". זה הרגע להפוך אותו לכזה!



אודות הכותבת:
טליה לביא
דיאטנית קלינית M.Sc, דוקטורנטית במדעי הרפואה. מאמנת אישית להרזיה ולשינוי הרגלי אכילה ומנחת סדנאות "לרזות מהמחשבה" יחד עם ורד יצקן, מטפלת ב-NLP ובדמיון מודרך.
[email protected]

[email protected]


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י טליה לביא שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]