חיפוש מאמרים

12383 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
האמת מאחורי כלי נגינה ישנים





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: שוקולד מתנות

נושא המאמר: קצת הסטוריה על השוקולד
מאת: עידו   שמור מאמר למועדפים

קצת הסטוריה על השוקולד
מי שהשתמש ראשון בפולי עץ הקקאו היו בני המאיה. אולם גם האצטקים היו צרכנים נכבדים של שוקולד.
הרנאן קורטז היה הראשון שהביא את הקקאו לאירופה. במאה ה־17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות אולם עדיין לא גילו את השוקולד.
קונרד ון הוטן המציא שיטה להוצאת השומן מתוך פולי הקקאו ויצירת אבקת וחמאת קקאו. תגלית זואיפשרה ליצור טבליות שוקולד. ג'וזף פריי הוא הראשון שיצר שוקולד שנועד למאכל. אדם בשם דניאל פטר שבמקצועו היה יצרן של דברי מתיקה, החל לבצע ניסויים שכללו הוספת חלב אל תוך השוקולד. בשנת1875 הוא מכר את שוקולד החלב הראשון.
אדם בשם רודולף לינט הוא זה שהמציא את החימום וערבול תערובת השוקולד שאיפשרה יצירת מרקם שאפשר את היצור של ממתקי השוקולד.

סוגי שוקולד
ישנם ארבעה סוגים של שוקולד:
שוקולד חלב: דומה לשוקולד כהה. מכיל עיסת וחמאת קקאו. מגיע להתכה בטמפרטורה של 32 מעלות צלזיוס.
שוקולד מריר: שוקולד כהה בעל תכולת סוכר נמוכה יותר וללא רכיבי חלב. מגיע להתכה בטמפרטורה של 37 מעלות צלזיוס.
שוקולד לבן: זהה לשוקולד החלב אך לא מכיל את עיסת הקקאו. מבוסס על חמאת קקאו ואינו מכיל מוצקי קקאו. מגיע להתכה בטמפרטורה של 29 מעלות צלזיוס.
שוקולד כהה: שוקולד זהה למעשה לשוקולד החלב, אך תכולת הסוכר בו נמוכה. השוקולדים האיכותיים ביותר מכילים 70% מוצקי קקאו או יותר.

תהליך ההכנה

קצירה
בהתחלה תרמילי הקקאו נקצרים. את התרמילים משאירים לתסוס 6 ימים. אם מייבשים את הפולים כ־7 ימים בשמש אפשר להפיק שוקולד טהור. אחרי זה טוחנים את פולי הקקאו. לאחר שמפרידים את חמאת הקקאו מליקר שוקולד שנוצר מקבלים אבקת קקאו.

ערבוב
את ליקר השוקולד מערבבים עם החמאה על מנת ליצור סוגים של שוקולד.
קיימת טוענה מעניינת שלא ניתן לסווג את השוקולד הלבן הנמכר בשוק כשוקולד מפני במהלך היצור שלו השימוש בקקאו נמוך מאוד.

טחינה
מכניסים את עיסת השוקולד לתוך מיכל שתפקידו לטחון. בתהליך נטחנים כל חלקיקי החלב והסוכר לגודל קטן מאוד, כך שבזמן האכילה אנו לא מרגישים אותם. תהליך הטחינה הוא זה שקובע את האיכות של השוקולד.
שוקולד הנחשב לאיכותי נטחן פרק זמן של לפחות שבוע. בסוף, מאוחסנים את השוקולד במכלים, ועיסת השוקולד מוכנה לשלב הסופי.

טימפרור
יש צורך לקרר את עיסת השוקולד בזהירות על מנת שהמוצר הסופי יהיה בעל מרקם טוב וימס בפה.
כדי לעבוד עם השוקולד ולהכין ממתקים ופרלינים שונים צריך להשאיר אותו בטמפרטורה מסויימת לכל אורך זמן העבודה. אם השוקולד סטה מהטמפרטורה הזו צריך להתחיל את התהליך מהתחלה.

shop.liachocolate.co.il


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עידו שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]