נושא המאמר: מה זה "ירוק" ובשביל מה זה טוב?
מאת: איתמר לופו שמור מאמר למועדפים
מה זה "ירוק" ובשביל מה זה טוב?
מי מאיתנו לא שמע את הביטויים "ירוק", "אקולוגי" ו"איכות הסביבה" על שלל הטיותיהם?
ברשותכם, אנצל שורות אלו להשליט קצת סדר בנושא:
אקולוגיה הינה התורה החוקרת את יחסי הגומלין בין האורגניזמים (היצורים החיים) השונים לבין עצמם ולבין סביבתם. התפתחות תורה זו הביאה להכרה כי התנאים הסביבתיים מושפעים בהכרח מהאיזון העדין המתקיים בין כלל האורגניזמים לסביבתם, וההפך. הפרה של איזון זה יכולה לגרום להיכחדותם של מינים שונים (מעריכים כי בכל יום נכחדים כ 100 מינים שונים) ו/או לשינוי התנאים הסביבתיים. שינויים מסוג זה בהכרח ישפיעו גם עלינו.
איכות הסביבה הוא תחום עיסוק הנוגע ליחסי הגומלין בין האדם לבין סביבתו הטבעית או לסביבה שנוצרה על ידו. החברה האנושית, לצד ההתפתחות הטכנולוגית וקצב ההתרבות המסחרר מחוללת שינויים רבים בסביבה הטבעית: החל בשינויים מקומיים כגון רמיסת בתי גידול טבעיים ע"י בנייה וכלה בשינויים גלובליים כגון הרחבת החור באוזון והתחממות כדור הארץ. המונח "ירוק", בהקשר זה, מיוחס להתחשבות באיכות הסביבה.
שמירה על איכות הסביבה אינה רק פעולה אצילית שלנו כ"אדוני הכוכב", אלא הכרח הנובע גם ממניעים אנוכיים טהורים. כדוגמא אשתמש בניצול משאבים. כמות המשאבים בכדור הארץ אינה בלתי מוגבלת וזמינותם אינה מובנת מאליה ולא תתקיים בכל תנאי. את המשאבים המצויים בכוכב הכחול והנהדר שלנו ניתן לחלק לשתי קטגוריות: משאבים מתכלים ומשאבים מתחדשים. המשאבים המתכלים עתידים להיגמר בעתיד הקרוב או הרחוק. פרט לעובדה כי אם משאבים אלו יגמרו לא יהיה מהם יותר בשבילנו, אנו נפר בכך את האיזון העדין המאפיין את כדור הארץ ונשבש את המערכת האקולוגית כולה. המשאבים המתחדשים, כפי ששמם מעיד, ניתנים לשימוש חוזר - בתוך פרק זמן נתון הלוקח למערכת האקולוגית להשיבם למצב בו היו לפני השימוש. עם זאת, קצב צריכה גובר יכול לגרום לכך שהמערכת האקולוגית בכדור הארץ לא תספיק למחזר את המשאבים. גם במקרה הזה, משאבים אלו לא יהיו זמינים לנו והעדרם יפר את האיזון העדין.
כיצד, איפה, נוכל אנו לשמור על סביבתנו (ועדיין לחיות פה)? האם עלינו לחדול מלהשתמש במשאבים בכדור הארץ? האם עלינו לנקוט בפעולות אינטנסיביות של שימור סביבה? לשנות לגמרי את הרגלינו? אורחות חיינו? ובכן, הבשורה המרגיעה היא כי אפשר להתנהל אחרת, באופן "ירוק" הרבה יותר ובקלות בלתי נתפסת כמעט.
איתמר לופו, "אקו-גאיה", מושב אליעד
לשאלות ומידע נוסף:
[email protected]
www.eco-gaya.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י איתמר לופו שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.