נושא המאמר: בעקבות היקפים אדירים של שיקים חוזרים, עו"ד מומחה להוצל"פ מזהיר: על המשק להפסיק לקבל תשלום בהמחאות
מאת: אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected] שמור מאמר למועדפים
אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected]
עורך דין יאיר מסלם, ממשרד דורון טיקוצקי מזהיר מפני קבלת שיקים בהיקפים גדולים, מתאר "תרגילי עוקץ" בהם אתם עשויים להיתקל ואף פתרונות מניעה אפשריים.
מאז כניסתו לתוקף של "חוק שירות נתוני אשראי" ביולי השנה, חלה עליה דרמטית בכמות ובהיקף ההמחאות החוזרות, וזאת בשל העובדה, כי חלק מלקוחות הבנק לא הסדירו את גובה המסגרות שלהם מול הבנק וחלקם כלל אינם "עומדים" במסגרת חדשה כפי שהוקצתה להם מהבנק.
תהליך זה ייצר כמות בלתי מבוטלת של המחאות חוזרות בעיקר מאז אכיפת החוק החדש.
לאור הפרסומים האחרונים היקף חובות במערכת ההוצאה לפועל עומד על סך של כחמש מאות וארבעים מיליון (540 מיליון ₪), המורכבים מכשלושה מיליון תיקים בכל הלשכות בארץ, כאשר למעלה מחצי מיליון מהם מקוטלגים תחת תיקי חייבים מוגבלים באמצעים.
לחייבים אשר מוגדרים "איחוד תיקים/מוגבלים באמצעים" יש יותר מתיק ההוצאה לפועל אחד ולעיתים אף חובות נוספים. חייבים אלה מבקשים מההוצאה לפועל להכריז עליהם כחייבים מוגבלים באמצעים. לאחר שהם מוכרזים ככאלה, מאוחדים כל תיקי ההוצאה לפועל שלהם תחת תיק אחד מרכז אחד.
לאחר איחוד התיקים ישלמו החייבים המוגבלים באמצעים תשלום חודשי היכול להיות אף על הסך המינימאלי הקבוע בחוק מאה ₪ (100 ₪) בלבד שיחולק בין כל התיקים (בין כל הזוכים),
בפועל התוצאה היא כי חייב מוגבל באמצעים המשלם חובו בתשלומים בהוצאה לפועל, "מזרים" לכל תיק מבין תיקי האיחוד סך של אגורות בודדות, וזאת בשל היקף התיקים והחוב היחסי מול שאר הנושים.
בנוסף ולמרות הסכום הנמוך חלק ניכר מחייבים אלה לא משלמים כלל הצו החודשי, והדרך לפיזור תיק האיחוד רצפוה מכשולים רבים, בעיקר בשל הבירוקרטיה בהוצל"פ .
כאשר חוקק חוק ההוצאה לפועל בשנת 1967 עמדו לנגד עיניו של המחוקקים עקרונות סוציאליים ראויים לפיהם ראוי כי אדם אשר בתום לב נקלע לחובות לא יהפוך לעבד או צמית לאדם לו הוא חייב הכסף, עם זאת ישנם מספר לא מבוטל של חייבים המנצלים ניצול ציני של עקרון זה וכך הופכים להיות "נבלים ברשות החוק"
נבלים אלו הגו מספר תרגילים, ובינהם:
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected] שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.