נושא המאמר: תביעה לפינוי שוכר - פינוי שוכר - פינוי שוכרים - שוכר - משכיר
מאת: עו"ד רותם שפירא שמור מאמר למועדפים
תביעה לפינוי שוכר - פינוי שוכר - פינוי שוכרים - שוכר - משכיר
ביום ה- 16/12/2008 אישר שר המשפטים דניאל פרידמן תיקון לתקנות סדר הדין האזרחי (התיקון פורסם ביום ה- 28/12/2008), אשר מסדיר הליך מהיר ויעיל שבמסגרתו ניתן לתבוע שוכרים אשר מסרבים לפנות דירות - הליך "תביעה לפינוי שוכר". לפי המצב המשפטי טרם התיקון, על מנת לפנות שוכר אשר מסרב לפנות דירה, למרות שחוזה שכירות הופר או פקע, צריך היה בעל הנכס לקבל צו שיפוטי המורה על הפינוי, אותו יש להשיג בהליך של תביעת פינוי. הליך של תביעת פינוי הוא תביעה לכל דבר, ועל כן מדובר בהליך שלוקח זמן ממושך בדרך כלל. מצב משפטי זה הותיר את בעלי הנכסים בסיטואציה לפיה היכולת שלהם להתמודד עם דייר סרבן הייתה מאוד מוגבלת וארכה זמן רב. שוכרים שלא שילמו את שכר הדירה היו ל"חוטא נשכר" וזכו מאוזלת ידו של המשכיר לפנותם מהנכס. בהליך החדש יכול המשכיר להגיש תביעה באופן דומה לתביעה בסדר דין מהיר, ואמור לתת מענה מהיר ויעיל לבעלי דירות אשר מעוניינים לפנות את המשכיר מדירתם: 1. ההליך נפתח בהגשת כתב תביעה אליו, בדומה לתביעה בסדר דין מהיר, יש לצרף תצהירי עדות ראשית וכל מסמך הרלוונטי לתביעה, כגון מסמכים, חוות דעת, אסמכתאות משפטיות ועדויות. 2. בדומה לכתב התביעה, גם כתב ההגנה, אותו יש להגיש תוך 30 יום, צריך לכלול תצהירי עדות ראשית וכל מסמך הרלוונטי לתביעה, ואין זכות מוקנת להגשת כתב תשובה. 3. בית המשפט צריך לקבוע מועד לדיון לא מאוחר מ 30 יום לאחר המועד האחרון להגשת כתב ההגנה, קרי תוך 60 ימים מיום הגשת כתב התביעה לכל המאוחר. ניתן להניח כי בהליכים בהם אין לשוכר הגנה של ממש, ניתן יהיה להגיע לפסק דין ומתן צו פינוי כבר בדיון הראשון. היה ולא ניתן להגיע להכרעה בדיון הראשון, ימשיך ההליך במתכונת של סדר דין מהיר, המבטיח סיום ההליך ומתן פסק דין מהיר. גם כיום ניתן לתבוע פינוי דירה לפי הדין הישן, כשהיתרון בכך הוא שרק בתביעה לפי סדר הדין הקודם ניתן לתבוע במסגרת אותו הליך גם תביעה כספית. בהליך "תביעה לפינוי מושכר", על מנת להבטיח שבירור המחלוקת והוצאת צו הפינוי יהיה מהיר ככל האפשר, לא ניתן לתבוע באותו הליך גם סעד כספי. שאלה משמעותית העומדת כעת על הפרק, היא האופן בו יצליח להתמודד עם מקרים שאינם פשוטים, ובהם לא ניתן לקבוע בנקל אם הדין הוא עם השוכר או המשכיר. בנוסף, חשוב לציין כי אין מדובר בהליך שיביא מזור לכל בעיות המשכירים, היות והליך ההוצאה לפועל של פסק הדין, היה ויהיה צורך בהליך כזה, עדין עלול להיות מורכב ויקר. עו"ד רותם שפירא http://www.sfz-law.co.il/psika.htm [email protected] האמור לעיל מהווה מידע אינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי.
www.sfz-law.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עו"ד רותם שפירא שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.