חיפוש מאמרים

12383 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
מירוץ סמכויות





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: ברוקולי סלומון עגבניה סטרואידים

נושא המאמר: ברוקולי, סלמון, עגבנייה, חומוס, תזונה נכונה, סטרואידים אנבולים, הדהטוקסיפיקציה, שרירים, פיתוח גוף, תזונה, חלבונים
מאת: יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית תזונאי 0528567140   שמור מאמר למועדפים

תמצית הדרכה בנושא תזונה \ יעקב עזרא ברוקולי, סלמון, עגבנייה, חומוס, תזונה נכונה, סטרואידים אנבולים, הדהטוקסיפיקציה, שרירים, פיתוח גוף, תזונה, חלבונים, Steroids, יעקב עזרא, סטרואידים כל מה שרצית לדעת ולא העזתה לשאול


תמצית הדרכה בנושא תזונה סוכר חום אינו בריא יותר מסוכר לבן - סוכר לבן הינו מזוקק ממרבית רכיבי הצמח, לעומתו הסוכר החום מכיל יותר מינרלים שונים. אך למרות הכל שני רכיבים אילו הינם מזוקקים אם כי בדרגות שונות. קמח חום (או קמח מלא) בריא יותר מקמח לבן - אכן קמח מלא בריא יותר, היות והקמח המלא בהשוואה לקמח הלבן מכיל יותר ויטמינים מקבוצת B-קומפלקס, ויטמין E וסיבים תזונתיים אשר מסדירים את פעילות מערכת העיכול. והרי שידוע כי במאה ה- 19 הייתה שכיחות גבוהה למחלת הברי-ברי (מחסור בויטמין B1) עקב המעבר לקמח לבן. חשוב לציין שישנם מוצרים המכילים או המורכבים מקמח מלא ו/או לבן. למשל, לחם מחיטה מלאה לעומת לחם לבן, או פסטה מחיטה מלאה לעומת פסטה רגילה, או מוצאי מאפה מחיטה מלאה לעומת מוצרי מאפה מחיטה לבנה וכו'... אורז חום (או אורז מלא) בריא יותר מאורז לבן - בדומה לקמח המלא שלא זוקק מרכיבי התזונה החשובים שלו לבריאותנו. כך גם האורז המלא מכיל יותר ויטמיני B-קמפלקס, סיבים תזונתיים, ומינרלים שונים. חשוב לציין, כי מזונות מלאים שאינם העובדים נספגים באופן איטי יותר כך למעשה הם גורמים לעלייה מתונה יותר של הסוכר בדם, בהשוואה למזונות מעובדים ומזוקקים. ניתן לשדרג קמח לבן על ידי הוספת קטניות על הפרוסה לדוגמא: לחם לבן עם חומוס, אורז לבן עם אפונה. כך למעסה נמתן את שחרור האנרגיה מהמזון למחזור הדם, ונגביר את ערכם הביולוגי של חלבוני המזון. אחרי שמכינים חביתה מומלץ לשטוף ידיים לפני שאוכלים (בגלל הסלמונלה). ויטמינים עדיף ממעבדה כי המינון ידוע ואין חומרי לוואי נוספים. אם מחפשים ליקופן רסק עגבניות וקטשופ עדיפות על עגבניות טריות כי הנ"ל מרוכזים יותר. צבעי מאכל שמופקים מחומרים טבעיים אינם מזיקים (לדוגמא: סלק, תרד, בטא קרוטן, כורכום, פפריקה), בהשוואה לצבעי מאכל סינטטיים שונים אשר עשויים לגרום לתופעות לוואי שונות. לדוגמא: צבע מאכל טטרזין - אשר צובע את שקדי המרק בצהוב, עשוי להחריף אלרגיות ואסטמה. חלב עיזים וגבינת עיזים אינם בריאים יותר מחלב פרה - אך הם קלים יותר לעיכול ופחות אלרגניים, בהשוואה למוצרי חלב. חלב בעיקרון בריא הכמות מתונה למי שאינו רגיש. מזונות אורגניים בריאים יותר - בשל תכולת הריסוסים במזונות שאינם מגידולים אורגניים. בישול בכלי פלסטיק במיקרו משחרר הורמונים ואינו מומלץ (כולל כלי פלסטיק שרשום עליהם שמתאימים לחימום במיקרו). להחליף כלי פלסטיק לאחר תקופה. לא לחמם בקרמיקה כי יכול להכיל עופרת שמזיקה לנו. אלומיניום יכול לגרום לאלצהיימר - היות ונתגלה כי בחולי אלצהיימר בנתיחות לאחר המוות, נמצאו במוח משקעי חלבונים הקשורים לאלומיניום. תפוח אדמה ירוק מכיל חומר רעיל ואינו בריא למאכל. עגבניות מוחמצות אינן מומלצות, שאר המוחמצים בסדר. ?! מלפפון אומנם איך ערך תזונתי רב אך מכיל מים (לאלה מאיתנו שלא אוהבים לשתות מומלץ). מקורות צמחיים לברזל: ברזל קיים בשומשום, טחינה, גרעינים, אגוזים, שקדים. למרות כי המקורות הצמחיים לברזל נספגים בשיעור של כ- 1% בקירוב, וזאת בהשוואה לברזל שמקורו בעולם החי אשר נספג השיעור גבוהה יותר של כ- 10% בקירוב, זאת הודות לתרכובות הם (Heme). מבחינה כימית מורכב הם ממבנה טבעתי שבמרכזו אטום ברזל. בישול בסירי ברזל תורם להוספת ברזל. זאת הסיבה שבעבר היו פחות מקרי אנמיה מחסר ברזל, היות והשימוש בסירי ברזל היה שכיח. על מנת שהברזל ייספג טוב יותר יש לשתות מיץ תפוזים או לאכול סלט לאחר שאכלנו מזונות שעשירים בברזל. זאת היות והשילוב של ויטמין C עם ברזל מעלה את זמינותו הביולוגית לקליטה בגופנו. שומן מוקשה אינו בריא. היות ושומנים מוקשים הינם במצב טרנס, אשר בגופנו מגבירים את רמות הכולסטרול ויוצרים נזקים נוספים. שומן טרנס הוא שומן שנוצר מעיבוד וחמצון של שומן צמחי (רב בלתי רווי), כלומר מהרס וקלקול של שומן. הוא נמצא במוצרי מזון רבים שהפכו להיות מנוזליים למוצקים, כגון: ממתקים לסוגיהם השונים. אומגה 3 מצוי בדגים מאזורים קרים. חשוב לציין כי הדגים הינם אחד המקורות היחידים לחומצות השומן מסוג אומגה 3 בצורתם הסופית כחומצה אקוסאפנטנואית וחומצה דוקוסאהקסנואית או בקיצור: (Eicosapentaenoic Acid) EPA ו- (Docosahexaenoic Acid) DHA באגוזי מלך יש גם כן מחוצמצות השומן \ אומגה 3, אך בצורת חומצה אלפא לינולנית, אשר בתורה מומרת לחומצות השומן הנ"ל (EHA ו- EPA). חוצות השומן מסוג אומגה 3 טובים לבריאות המוח, מניעת סרטן, ללב וכו'. הן בעלות פעילות אנטי-דלקתית. בעת בישול ירקות ויטמין C נהרס. למי שלא אוכל ירקות ופירות מומלץ ליטול כדור של ויטמין C. שומנים לא רווים בעיקר מהצומח חוץ משמן קוקוס. סויה, קנולה, חמניות, תירס וכו'. אסור להרבות בהם היות והן גורמות לתגובות דלקתיות. השמנים המומלצים הם שמן זית ושמן קנולה, אבוקדו, אגוזים שקדים וכו'. חשוב לציין כי מרגרינה ושומן צמחי אינם בריאים, מומלץ לטגן ביצה בשמן זית. כל זאת היות והמרגרינה שמקורה בשמן צמחי אשר אינו מכיל כולסטרול, אמורה להיות מוצקה בטמפרטורת החדר. לשם כך מדענים משתמשים בתהליך של הרווית מימנים, אך השומן הצמחי הופך למוצק! בבצק פילו אין מרגרינה ולכן מומלץ בהשוואה לסוגי בצק המכילים מרגרינה וכו'. מסיבה הנ"ל גלידה משומן צמחי אינה מומלצת. פרט נוסף שחשוב לציין, הוא כי בכל שמן אין כולסטרול (היות ומקורו בעולם הצומח) אם רושמים שמן ללא כולסטרול אין לכך משמעות!? ולדעתי יש בכך הנטייה להטעיית הציבור... אם כבר אז כבר, חמאה עדיפה על מרגרינה!!! היות והחמאה אכן מכילה שומנים רווים וכולסטרול, אך היא אינה עוברת שינויים כימיים, כדוגמת המרגרינה שאינה מכילה כולסטרול (אך מכילה הרבה שומן טראנס). אם בכל זאת רוצים מרגרינה Vicol אינה מרגרינה מזיקה. היות והיא מופקת משמן זית / קנולה. ספרים מומלצים: אבן הפינה - בתחום פיתוח הגוף ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי סטרואידים כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול! יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה). כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות! בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים: * טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...). * דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף. * פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 * מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר. ארגון הבריאות והכושר הישראלי - www.healthnfit.org אתר הדיאטות http://www.dietme.co.il/ www.2all.co.il/Web/Sites/diet-kobi



www.dietme.co.il


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית תזונאי 0528567140 שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]