נושא המאמר: שינוי קריירה באמצע החיים קריירה שנייה שינוי קריירה מסלול קריירה אימון קריירה
מאת: מיקה רוט אור שמור מאמר למועדפים
שינוי קריירה באמצע החיים קריירה שנייה שינוי קריירה מסלול קריירה אימון קריירה
לא מזמן נשאלתי: האם אני חושבת שגיל חמישים הוא גיל מאוחר לשינוי בקריירה? ואכן שאלה זו מעלה קונפליקטים בין אלו התומכים ומעודדים שינוי ובין אלו שאינם מבינים כיצד ניתן לבצע שינוי קריירה בגיל כה מאוחר. אז, האומנם ניתן לבצע שינוי קריירה לקריירה מספקת ומעצימה יותר בגילאים אלו?או שזוהי משימה בלתי אפשרית השמורה לבעלי אמצעים או לאלו הנשענים על פרנסת בני/ות זוגם? בעבר הרחוק, אנשים לא היו צריכים לשבור את הראש במה לעבוד, הכול היה מוכתב מראש ולא היה כמעט מקום לבחירה. אנשים היו נכנסים למקומות עבודה למשך כשלושים, ארבעים ואף חמישים שנה, העבודה הייתה מקום בטוח, קבוע ולאנשים רבים היה את אורך הרוח להתקדם במשך שנים בתוך מקום העבודה הישן ובבוא העת לצאת לפרישה. אולם, כיום שוק העבודה הוא מאוד עשיר ורחב, והיצע המשרות הקיימות ותחומי הקריירה הם רבים ומגוונים. היצע זה גורם לכך שאנשים רבים מחליפים את מקום עבודתם פעמים רבות. אנשים בגילאי החמישים מתאפיינים בסדרה של שינויים בתפיסת העולם, ולעיתים קרובות מלווה תקופה זו בחשבון-נפש בו מעורבים ספקות, קונפליקטים, ולעיתים גם בתחושה של שחיקה ו"תקיעות" ביחס לעבודה ולעיסוק, וכנגזר מכך, חל צורך בשינוי העיסוק או הקריירה, לקריירה שנייה/שלישית. בספרות המקצועית שלב אמצע החיים מתאפיין במספר מאפיינים פסיכולוגיים עיקריים: •הסתגלות לפרספקטיבת זמן משתנה. •בדיקה ושינוי תוכניות קריירה. •הגדרה מחדש של קשרים במשפחה. מאפיינים אלו גורמים לכך שאנשים רבים בגילאים אלו מבקשים למצוא דברים נוספים מעבר לעבודה ולארגון, אשר יגרמו להם להגיע לסיפוק והשלמה ואלו באים לידי ביטוי בשלוש אופציות עיקריות להתנהלות במקום העבודה: 1.שמירה על מקום העבודה הקיים (אשר יכול להתאפיין גם ב"ראש קטן") 2.נקודת זינוק – קידום והתפתחות בתפקיד הנוכחי לרמות בכירות המתאפיינות במעבר מתפקידי כוח לתפקידי ייעוץ והדרכה. 3.ירידה – חשיבה על פרישה. מיקוד פעילויות מחוץ לארגון, ו/או תחילת עבודה חלקית. אדם המבקש לעבור לקריירה שנייה או שלישית צריך לבצע ולבדוק מספר דברים עיקריים: 1.מהם האלטרנטיבות הקיימות- הכרת שוק העבודה, שימוש ברשתות חברתיות, פגישות עסקיות. 2.ויתור על ההיצמדות למוכר והתגברות על פחדים. 3.ולבסוף, היכולת לאמץ כיוון חדש- למשל לימוד תחומי עניין חדשים, גמישות במקום העבודה, פיתוח ושילוב עיסוק פנאי. לסיכומו של דבר, לאדם המבקש לשנות מסלול קריירה בגיל מבוגר יש יותר זמן וכסף מכפי שיש לצעירים בתחילת דרכם, ובחירת הכיוון הרצוי לקריירה השנייה מבטיח תחושת סיפוק מחד ומאידך יש להכיר היטב את שוק העבודה ולדעת כי שוק העבודה מושפע מדעה קדומה על גיל העובד ולפיכך איננו כה ידידותי לעובדים בגילאי החמישים פלוס. מיקה רוט אור מאמנת אישית ועסקית יעוץ ארגוני ושיווקי (MBA) 052-3682291
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י מיקה רוט אור שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.