נושא המאמר: דברים שכדי לדעת אודות המזון
מאת: יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר – 0528567140 שמור מאמר למועדפים
דברים שכדי לדעת אודות המזון * הפשרה (כל הפשרה) צריכה להיות הדרגתית מן המקפיא למקרר ולא ישירות החוצה. * משטחי עבודה מפלסטיק מרבים לצבור חיידקים, מדי פעם השרו במים עם חומץ. * סטיוויה – צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות. 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות ובחנויות הטבע. * אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לזרות עליהם סוכר טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם. * בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי. * אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתיה מגיע תמיד ב3% שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החמצת שמנת, חמאה, גבינה). * בורקסים במלית גבינה הנרכשים בסופר אינם מכילים גבינה אלא מי גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור). * בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת! המרגרינה מכילה שומן טראנס שאינו נמס בעורקים. * בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים. * סוכר ואלכוהול לעולם לא קופאים. * תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד, למעט ה- BIO תות. * פלפל שחור גרוס/טחון בסופר – לא מומלץ. רצוי לקנות רק את אלו שטוחנים במקום. * דבש ניגר הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך. * בצק עלים מכיל רמות ענקיות של שומנים – מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר הכנה אסור להקפיא. * יינות: יין אדום – 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן – יש לשמור בקירור ו 10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. * לכל המכורים לסוכר לבן – אכלו מוצר מקמח מלא באיטיות וההתמכרות תפחת. * פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה לבנים (בעלי קליפה אדומה) ולמעוך אותם במועך תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי. * עצה חשובה: "תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים – היו צרכנים נבונים ולא חלק מעדר" מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר – היכן שיותר קר. * ביצים: יש לשטוף ידיים לאחר כל נגיעה בביצים (זכרו מהיכן הן מגיעות). * ביצים: אחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, והימנעו מקרבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו בישול. * ביצים: אין לשטוף אלא אם כן משתמשים בהן מיד. יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה). כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות! בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים: * טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...). * דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף. * פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 * מנהל האתר: ארגון הבריאות ו ארגון הבריאות והכושר הישראלי - www.healthnfit.org אתר הדיאטות http://www.dietme.co.il/ דיאטה, תזונה, בריאות, שרירים, פיתוח גוף, דיאטות, דברים שכדי לדעת אודות המזון
www.healthnfit.org
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר – 0528567140 שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.