ציוד סקי – למקצוענים בלבד? - חופשת סקי - ציוד סקי - סקי
אתרי הסקי ברחבי העולם הופכים קורצים יותר ויותר לתייר ולנופש הישראלי. מגוון הפעילויות והשירותים הנלווים שהם מספקים, הפכו את חופשות הסקי לחופשות חלומיות ומפנקות. כתוצאה מכך יוצאים רבים מאיתנו לחופשות סקי אחת לשנה, ולעיתים אף יותר מפעם בשנה. אחת הדילמות המאפיינות את ההכנות לחופשה הינה האם גם הפעם להשכיר ציוד סקי באתר הסקי, או להשקיע השקעה חד פעמית ולרכוש ציוד סקי אחת ולתמיד.
מחירו של ביגוד וציוד סקי או סנואובורד עשוי להגיע עד אלפי שקלים. מומלץ כי יהיה מורכב משלוש שכבות. בשכבה הראשונה, ביגוד תרמי דק (גרביים, מכנסיים, חולצה, כובע וכפפות אטומות למים), עליו תולבש שכבה שניה הכוללת ז'קט פליז. בשכבה העליונה חליפת שלג (מכנסיים עם בטנת פליז ומעיל שלג). לגולשי הסקי חשוב להצטייד במשקפי שמש מסננות קרינה, המתאימות לסקי, ומסיכת סקי נצמדת, וזאת בשל האור והקרינה הרבה המוחזרת מהשלג, שעלולה לגרום לסנוורו של הגולש ואף לפגיעות עור (בדומה לשריפות עור בקיץ). מסיכת הסקי אף מונעת מהגולש תחושה של ורטיגו (ערפול חושים). ניתן אף לקנות נעלי סקי או נעלי סנואובורד בהתאם לצורך, וכמובן שלא לשכוח את הביינדינגס (המחברים בין נעלי הסקי ומגלשי הסקי), והמוטות/מקלות (Poles).
ואכן מדובר בדילמה קשה. אם מדובר בחופשה חד פעמית, יתכן ועדיף לשכור ציוד סקי באתר, לניסיון. אולם, כאשר מדובר בחופשות סקי חוזרות ונשנות, אין ספק כי מוטב לקנות ציוד סקי טוב, באופן חד פעמי, המותאם לגופנו. אם אתם מרבים בחופשות סקי, מובן שרכישת ציוד סקי תהיה משתלמת יותר מהשכרת ציוד פעם אחר פעם.
הטכנולוגיות המעורבות בייצור ציוד סקי הינן מתקדמות ומתוחכמות. לרוב מרכיבי הציוד מיוצרים מבדים אטומים למים, אך באותה נשימה נושמים ומאווררים. מוצרי הביגוד הינם תרמיים ברובם, ומאפשרים גם שמירה על חום גופו של הגולש, וגם את התנדפות זיעה. חשוב שהבד ממנו עשויי הביגוד יהיה חזק ועמיד ככל שניתן אך יחד עם זאת יאפשר תנועה נוחה ויכולת תמרון.
ציוד סקי אינו אך ורק נחלתם של המקצוענים. יחד עם זאת חשוב גם להתאים את הציוד ליכולתו ורמתו של הגולש. ציוד גלישה מתקדם עבור גולש מתחיל יקשה את לימוד הספורט עד מאוד בעוד שציוד למתחילים ימאיס על הגולש המקצועי את הסקי מפאת חוסר אתגר. והרי כמה דוגמאות: ניתן להתאים עבור כל אחד את המגלשיים, בהתאם לרצונו בהיבט רמת הגמישות והקשיחות הנדרשת (מגלשיים גמישות יותר יפצו על טעויות ויקלו על הגולש המתחיל, מגלשיים קשיחות יותר יאפשרו תמרון מהיר יותר). אורך המגלשיים גם הוא משפיע על הקושי בגלישה והמהירות: מגלשיים קצרים יותר(ביחס לגובהו של הגולש) מאפשרים גלישה בקלות יתרה. לכן מומלץ למשתמש המתחיל לרכוש מגלשיים בגובהו ולעבור למגלשיים ארוכים יותר רק לאחר שרכש ניסיון. גם במחלקת הנעליים קיימות כמה אסכולות. ניתן, למשל, למצוא נעליים עם פתיחה אחורית המתאימות יותר לגולשים מתחילים. אומנם, נעליים שכאלו מאפשרות גלישה פחות מדוייקת אך הן נוחות יותר לנעילה. לעומתן, נעלי הסקי עם הפתיחה הקדמית והכנסת הרגל מלמעלה מאפשרת תוצאות טובות יותר, וביניהן קיים בן-הכלאיים המכונה פתיחה מרכזית, המשלב את שני העולמות. בנעליים, כמו במגלשיים, יש לשים לב לפרמטר הגמישות (FLEX). נעל קשיחה יותר תזרוק את הגולש חזק יותר לתוך הסיבוב ותאפשר חדות גדולה יותר, על חשבון הנוחות, ולכן מועדפת על המקצוענים. לגולשים מתחילים מוטב להסתפק בנעליים קשיחות פחות עד לצבירת ניסיון.
אלו הם, על קצה המזלג, כמה נושאים מתוך רבים שיש לבדוק בטרם קונים ציוד סקי. כאמור, ניתן למצוא ציוד סקי ברמות שונות ובמחירים שונים. גם אם איננו גולשי סקי מקצועיים כדאי לשקול קניית מותגים, ולאו דווקא בכדי לחסוך, מכיוון שקניית ציוד סקי הינה עסק יקר וחד פעמי. ציוד איכותי יחזיק לאורך שנים, ובתנאי שטח שונים.
אז תיהנו בחופשת הסקי, והיזהרו בסיבובים.