נושא המאמר: מה ההבדל בין מנהל למנהיג
מאת: נורית נחום שמור מאמר למועדפים
מנהיגים הם אלה שמשרתים את האנשים אשר משרתים את הלקוחות. זוהי הנחת היסוד של סרט-ההדרכה "חמוצים למנהיגים", המסביר את ההבדל בין מנהל למנהיג.
"המלפפונים החמוצים" – הם הדברים שהעובדים שלך צריכים ממך כמנהיג. אם יקבלו אותם הם ילכו בעקבותיך ויצליחו, אם לא – האמון בך והכבוד שהם רוחשים לך כמנהיג יחלו להתערער.
אז מה ההבדל בין מנהל למנהיג? מנהיגות היא בחירה מודעת להיות במיטבך. ברגע שאתה מתחייב ומתרגל זאת, תהיה מנהיג. לא משנה מה יונח על שולחנך כמנהל, "מנהלים הם אנשים העושים דברים כראוי בשעה שמנהיגים הם האנשים העושים את הדברים הראויים".
בוב פרל, מנהל רשת מסעדות ומרצה, סוקר בסרט בדרך משעשעת את "מלפפון ההתלהבות", "מלפפון הביטחון" ו"מלפפון ההגינות" ומסביר מהם "החמוצים" שאנשיכם זקוקים להם
סרטים רלוונטיים:
קבלת החלטות
פיתוח מנהלים – ניהול אפקטיבי
מלפפון ההתלהבות –
• כמנהיגים תפקידנו לעורר התלהבות בצוות שלנו! שדרו אנרגיה והתלהבות. זכרו - התלהבות מדבקת וכך גם חוסר התלהבות.
• העבירו מסר של דחיפות - לכולם יש בעיה של דחיינות, לכן חשוב שהמנהיג יעביר מסר של דחיפות: "עשה זאת כראוי ועשה זאת עכשיו".
• עשו דברים בהנאה!
מלפפון הביטחון –
• כמנהיגים, תפקידנו להשרות ביטחון – להוציא את הפחד מהעתיד.
• "מנהיג הוא אדם שתבחר ללכת בעקבותיו למקום שאליו לא תלך בעצמך", (ג'ואל ברקר).
• דאגו לספק מידע לעובדים, לעדכן אותם, לחלוק כל מה שניתן, להפוך אותם לחלק מהתכנון האסטרטגי שלכם. חשוב לזכור שהעובדים יודעים יותר מהמנהלים כי הם קרובים יותר ללקוחות. התייעצו איתם.
• חזקו את ביטחונם העצמי של הנתונים להנהגתכם. לכולנו יש חומות שבנינו לעצמנו וקשה לנו להתגבר עליהן. המקור שלהן בראש. הנרי פורד אמר: "תחשוב שאתה יכול או תחשוב שאינך יכול, בכל מקרה הצדק איתך".
• אנו יכולים להיות האויבים הגדולים ביותר של עצמנו. מנהיג יכול לשנות את כיוון חייהם של אנשים על ידי חיזוק הביטחון העצמי שלהם. לרוב נדרש רק לספק הזדמנות ולומר: "אני מאמין שאתה יכול". בכך מסתכמת הדחיפה שלה זקוקים מרבית האנשים.
מלפפון ההגינות –
• העובדים שלך צופים בך כל הזמן. הם רוצים לדעת אם מה שאתה אומר תואם את מה שאתה עושה.
• אתה יכול לסמוך על דבר אחד: מה שהם רואים, זה מה שתקבל.
• עשה את הדבר הראוי, לא משנה המחיר. אחד החטאים הבלתי נסלחים במנהיגות הוא צביעות.
תפקיד העובדים אינו לשרת אותנו, תפקידנו לשרת אותם. האם אתם משרתים את העובדים שלכם? האם אתם דואגים למלא את צורכיהם כדי שיוכלו לטפל בלקוחות? האם הם מקבלים מכם "חמוצים"? לא נבחרתם להנהיג בטעות, מישהו בהנהגה ראה בכם משהו. הוא ראה את הטוב שבכם. הוא האמין בכם. כעת תורכם להאמין באנשי הצוות שלכם ולשרת אותם.
סרטים בנושאים נוספים:
בטיחות בעבודה
הטרדה מינית
משא ומתן
פיתוח הדרכה
ועוד.
www.multiyeda.co.il/catalog.asp?cat_id=470
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י נורית נחום שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.