נושא המאמר: HTML - מה אפשר לעשות איתו בעיצוב אתרים
מאת: דרור שתיוי שמור מאמר למועדפים
HTML מורכב למעשה מהמילים HyperText Markup Language . HTML היא שפה המשמשת בבניית אתרים.
HYPERTEXT – כפי שידוע, קישור הוא מילה מיוחד. או משפט בדף האינטרנט אשר מצביע אל דף אינטרנט אחר. כאשר לוחצים קישור כלשהו, הדפדפן מעביר את הגולש ישירות אל העמוד הנבחר, מבלי לשאול שאלות כלשהן. האנשים שהמציאו את האינטרנט השתמשו במונח היפרטקסט (היפר משמעותה מאחורי) עבור המלל המסוים המשמש כקישור.
קישורי היפרטקס בבניית אתרים חשובים ולכן נוהגים, לעיתים, לקרוא לדפי אינטרנט בשם מסמכי היפרקטסט. לכן HTML כולל בתוכו את המונח היפרטקסט, מפני שמשתמשים בו ליצירת מסמכי היפרטקסט.
MARKUP – המושג הזה פירושו בשפת האינטרנט "הנחיות מסוגננות במפורט המוקלדות במסמך מלל שמיועד לפרסום באינטרנט. הוא מכיל כמה קודים פשוטים להגדרת דברים כמו הדגשת מלל או הטייתו, יצירת רשימה עם תבליטים, הכנסת תמונות וכמובן הגדרת קישורים. את הקודים יש להקליט במקומות המתאימים בתוך מסמך מלל רגיל, ותוכנת דפדפן האינטרנט עושה את העבודה השחורה של תרגום הקודים. כך מוצג העמוד אוטומטית בצורה הרצויה.
LANGUAGE – מילה זו מטעה. יש החושבים ש- HTML היא שפת תכנות בבניית אתרים,
כשלמעשה אין קשר לשפת תכנות מחשבים. HTML נקרא שפה רק מפני שהוא מכיל קבוצות של שניים או שלוש אותיות ומילים שמשתמשים בהם להגדרת סגנונות כמו מודגש ונטוי.
עיצוב מלל – דפי מלל פשוט ללא עיצוב כלשהו יכולים להיות משעממים. HTML מכיל מספר גדול של אפשרויות לטפל בדברים מסוג זה, בהם משתמשים בבניית אתרים למשל:
- אפשר להציג מלל מודגש.
- אפשר להדגיש מלל בעזרת הטיה.
- אפשר לעצב את המלל בצורה דומה לזו של מלל שהוקלד במכונת כתיבה.
- אפשר להציג מלל בצבעים שונים כמו אדום, לבן וכחול.
- אפשר להשתמש בגודלי גופן שונים עבור מילים ואפילו עבור אותיות מסוימות.
קישור לדפים אחרים – שימוש בקישורים בבניית אתרים חשוב ביותר לחוית הגלישה של הגולש. הכוונה, לשימוש בקישורים שמעבירים את הגולש לקצותיו המרוחקים ביותר של עולם האינטרנט. זאת אפשר לעשות ע"י שימוש ב-HTML ליצירת קישורים מעניינים. ניתן להשתמש ב-3 סוגים של קישורים:
- קישורים לעמוד אחר באתר שלנו.
- קישורים למקום שונה באותו דף. (הדבר שימושי במיוחד בעמודים הכוללים נושאים
שונים). אפשר למשל לשים בתחילת העמוד תוכן עניינים עם קישורים ממנו לחלקיו השונים של המסמך. משתמשים בזה הרבה בבניית אתרים, באתרים בהם יש עמודים בנושאים שונים.
- קישורים לכל מקום אחר באינטרנט.
קיימים גם אתרים מיוחדים שכל תפקידם הוא לתת לגולשים רשימה של קישורים לדפים אחרים המכילים מידע בנושאים שונים כמו בידור, מדע ועוד.
ב-HTML משתמשים גם להוספת תמונות לדף, על מנת למקם את התמונות במקום הרצוי במדויק. כמו כן ניתן להשתמש ב- HTML ליצירת טבלאות שיכילו את הנתונים שלנו וימקמו אותם בטורים ובשורות מסוגננים.
אם כך אנו רואים ש-HTML הינה שפה פשוטה ונוחה לעבוד עימה בבניית אתרים.
www.amsale.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י דרור שתיוי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.