נושא המאמר: תהליך יצור טקילה
מאת: רונן סלע שמור מאמר למועדפים
הכתבה בחסות קורס ברמנים.
לטקילה יצא שם רע כגורמת לא מעט הקאות לאחר שתייתן בערבי ארועים. מוניטין זה יצא שלא בצדק בשל היותה אחד המשקאות היקרים והמסובכים ביותר ליצור. תהליך היצור מתחיל בצמח האגבה הכחולה שמהווה את המקור לסוכרים ולתסיסה. כדי לייצר טקילה יש לשתול שורות ארוכות של אגבה שהוא צמח קרוב למשפחת השושניים, ולאחר יותר משש שנים צומח עמוד תפרחת הנכרת לצורך הכנת הטקילה. התוצאה היא שלב הצמח הפיניה מתמלאת בסוכרים ונוזלים. לאחר שהוא גדל מנתקים אותו מהצמח והענפים מסביב. הפיניה מגיעה לגודל של 12-50 ק"ג ולשם הכנת 1 ק"ג של טקילה יש צורך ב7.5 ק"ג של צמח האגבה. את הלבבות אופים בתנורים גדולים כדי למעוך אותם ולהוציא מן הלשד את נוזל התסיסה. עולם הטקילה מחולק לשניים: מיקסטו שהוא מכיל עד 59% סוכרים שמקורם לא באגבה וטקילה המיוצרת מ100% אגבה. תהליך נוסף המבדיל בין הטקילות הוא מידת התיישנותם:
סילבר – ללא התיישנות או עידון, נארזת כחודשיים אחר יצורה ויכולה להיות מיקסטו או 100% אגבה.
גולד – סילבר שהוסף לו קרמל לשם צבע.
רפוסאדו – מיקסטו או אגבה שעוברת לפחות חודשיים מנוחה במיכלים או חביות.
אנייחו – אגבה או מיקסטו שהתיישנו לפחות שנה בעץ או במיכלים של לא יותר מ600 ליטר. הטובות יותר יתיישנו שנה וחצי עד שלוש למיקסטו וארבע שנים לאנייחו.
כיום ניתן למצוא הרבה טקילות מיושנות, בעקבות החלטת ממשלת מקסיקו להתיר לייצר טקילות בטעמים שעדיין לא הובאו לארץ. מחירי שוט טקילה נע בברים בין מאות שקלים בודדים ועד ל1,000 שקלים לשוט מטקילה פטרון שהוא המוצר המובחר ביותר מבין שאר החברות. פטרון מיישן את הטקילה בחביות יין ועוברת שני מחזורי זיקוק. האחד לאחר התסיסה והשני לאחר ההתיישנות הראשונה בעץ. התוצאה היא מוצר יקר ומשובח שלקוחות מוכנים לשלם עליו כ1,000 שקלים לשוט.
לכתבות נוספות הקפידו להתעדכן באתר קורס ברמנים.
www.click2find.co.il/main.aspx?id=63
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י רונן סלע שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.