נושא המאמר: אמצעים לפיתרון בעיות יונים
מאת: ניר מובדלי שמור מאמר למועדפים
קיימים מספר אמצעים בהם נעזרות חברות העוסקות בהרחקת יונים לפיתרון בעיות היונים הנפוצות
דוקרנים
דוקרנים מיועדים למניעת ישיבת יונים על קצות מבנים, גגות שולי מרפסות, קרניזים, עדני חלונות, מרזבים וכו'. הדוקרנים יוצרים איזור לא יציב לנחיתה ועמידה עבור היונים. מחקרים מצאו שהיונה מעדיפה משטח עמידה יציב ועל כך פועל עיקרון הדוקרן. רוב הדוקרנים המקצועיים עשויים נירוסטה – חומר עמיד בשמש וברטיבות, ומחוברים לבסיס פלסטי כלשהו. הדוקרנים מותקנים בכל האזורים בהם עמידה של יונים מהווה בעיה לדיירי הבית.
סליל קפיצי
סליל קפיצי להרחקת יונים מיועד להתקנה על גבי מעקים, עדני חלונות, מרזבים ועוד' זהו סליל מתרחב שתוכנן במיוחד להימתח על פני אזורים ארוכים.
צורתו הייחודית של הסליל גורמת לאי יציבותו ובכך הוא מונע מהיונים לנחות על או בין הסלילים מבלי לגרום לפציעתן.
הסליל מיוצר מפלדת אל-חלד המוגנת מקורוזיה והוא מיוצר באורך של 7.5 מטר וברוחב של 100 מ"מ.
התקנת סליל קפיצי להרחקת יונים:
הסליל יקובע בעזרת תופסני סליל מיוחדים הניתנים להברגה או הדבקה על גבי המשטח המבוקש, כאשר בקצוות הסליל יחוברו מעמדים מיוחדים על מנת לשמור על יציבותו ומתיחותו.
בשל אופן ההתקנה הקל והייחודי ניתן לנתק את המערכת בקלות גם ממקומות הדורשים גישה שוטפת לצורך עבודות תחזוקה שונות.
למערכת זו אין קצוות חדים והיא מתאימה במיוחד לאזורים בהם יש גישה לילדים.
רשתות
השימוש במחסומי רשת הינו אחד הדרכים היעילות להגן לאורך זמן על בניינים מפני היונים. השימוש ברשת נעשה בעיקר במקומות הניתנים לתיחום כמו: מסתורי כביסה, מרפסות, האנגרים, חללים פנמיים של גגות ועוד'.
התקנת רשת להרחקת יונים :
התקנת רשתות מתבצעת ברך כלל על ידי כבלי מתיחה היקפיים בעובי 2-3 מ"מ אשר מחוברים ע"י אביזרי חיזוק וקיבוע המוברגים לקיר.
כבל הפלדה נמתח על ידי בורג מתיחה מיוחד מפלדת אל-חלד והרשת מחוברת לכבל על ידי טבעות מיוחדות.
הרשת בעלת עמידות גבוהה בפני תנאי אקלים קשים ובפני קרני השמש- uv.
בבנייני מגורים משתמשים לרוב ברשתות שקופות שלא פוגעות כלל באסטטיות של המבנה מכיוון והרשתות כמעט ולא נראות לעין בלתי מזויינת .
מלכודות
השימוש במלכודות יתבצע לרוב במקומות ובחללים פתוחים אותם לא ניתן לאטום באופן מוחלט. מלכודות הרשת הינן בעלות דלת חד כיוונית המאפשרת כניסת יונים ללא פגיעה פיסית בהן. משיכת יונה למלכודת תעשה ע"י פיתיון האכלה. ישנם מספר דגמים של מלכודות - השוני בניהן הוא בעיקר בגודל. השימוש במלכודות הינו פיתרון המצריך תחזוקה שוטפת – פינוי היונים שנלכדו. השאלה לאן מפנים אותן ואיך – על כך במאמר הבא.
www.yarok.net
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י ניר מובדלי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.