מגוון רחב של סוגי אוכל מאפיין את המטבח היווני. לא בכל מקום ניתן למצוא את הכול. חלק מהמאכלים אפשר למצוא רק
באזורים מסוימים, וכמובן חלק גדול מהמגוון תלוי גם בעונות השנה.
לעיתים קרובות יגיע המטייל המצויד ב"רשימה עדכנית" ויופתע לפגוש במבט תמה של המלצר או הטבח, או בחיוך מסביר
פנים וניסיון להסביר למה אין. בכל מקרה לא לדאוג, רעבים לא תישארו.
תמיד ובכל מקום סביר שתמצאו את האוכל העממי - שכמעט כל אחד שמע עליו או טעם ממנו בביקור ביוון או במסעדות
יווניות בארץ ובעולם. ואם לא אזי אחרי היום הראשון או השני של הטיול יהפוך האוכל הזה לחלק אינטגראלי מהעניין
הגסטרונומי ובמקרים של אין ברירה.
המגוון של מה שאנו קוראים האוכל העממי בהחלט אינו קטן והרשימה בהחלט מכובדת.
הרשימה המרשימה במקרה הזה כוללת בראש ובראשונה את הסובלאקי souvlaki, המופיע במגוון רחב של צורות
וצבעים, על מוט מסתובב בדומה לשווארמה אצלנו, בשיפוד או על האסכלה (גריל). הבשר בד"כ כבש אבל גם העוף
מהווה חלק ניכר מהביקוש ואפילו בשר בקר. הסובלאקי הקלאסי – לאוכלים בהליכה/עמידה, מלופף במין פיתה קטנה
מלווה ברוטב שמנת, בצל טרי, עגבניות ולפעמים גם צ‘יפס. ניתן כמובן לשבת במסעדה ואז התוספות הן כיד הדמיון של
הטבח.
מנה ראשונה מאד ידועה ומהוללת היא מנת הצאזיקי (tzatziki) – תערובת של מלפפון שום ויוגורט. בכל אזור תגלו בו
טעם אחר, עם זאת, זו מנה התחלתית נהדרת ביום קיץ שרבי. עלי גפן ממולאים – מי לא מכיר? יש עם אורז ויש עם בשר
ואורז, ומה שעושה בסוף את הטעם זה הרוטב שמניחים מעל – חמים וטעים.
יש ליוונים מיני מאפה מבוססים על בצק עלים, השכיחים ביותר שתמצאו כמעט בכל מקום הם: ספאניקופיטה
(spanikopita), פילו ממולא גבינה ותרד וטירופיטה – בצק עלים ממולא בגבינה שלפעמים משולבים בו גם פיסות נקניק.
מנה קבועה בתפריט הוא הסלט היווני - חוריאטיקי סלטה (horiatiki salata) - סלט כפרי הכולל מלפפונים, עגבניות,
זיתים וגבינת פטה בשמן זית. המהדרין מוסיפים חומץ.
כמובן שאי אפשר לשכוח את היוגורט המקומי הסמיך "שאפשר לחתוך אותו בסכין".
מנות עיקריות פופולאריות הן פאסטיציו ((pastitsio - פסטה אפויה בבשר טחון וברוטב בשמל. עגבניות ופלפלים ממולאים
ודגים על הגריל. המוסקה – גם היא מאכל מאד פופולארי ביוון, שכבות של חצילים בשר טחון ואורז אפויים עם שמן זית
בתנור חם "יעשו לכם את זה".
יחד עם הכול, לא לשכוח לנסות את היין השולחני הלבן והעממי שלהם – רצ‘ינה. שכמעט כל מסעדה שמכבדת את עצמה
מייצרת אותו בעצמה. ניתן כמובן להשיג בכל חנות מכולת וסופרמרקט וגם בדיוטי פרי באתונה.
אסף וכתב : Bynos
www.adventure-greece.co.il/newsletter.asp?cid=8339
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י Bynos שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.