חיפוש מאמרים

12391 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
קואופרטיב אינטרנט - מודל עסקי חדש





    קישורי טקסט (לפרטים)




מחשבים ניידים במחירי מבצע לחץ כאן

קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: מידע השמדת מידע העלמת מידע הארד דיסק

נושא המאמר: העלמת מידע השמדת מידע ממחשבים
מאת: גולש אינטרנט   שמור מאמר למועדפים

השבוע מסתיים בסימן השמדת מידע, עם סיפור הקלטות שהשמיד בנו של רה"מ, גלעד שרון.
בדיסקים קשיחים, אחת הדרכים הפשוטות להשמדת מידע הינה כתיבה מעל. כלומר, החלפת מידע מאוחסן עם תבנית של מידע חסרת ערך. השיטה מקובלת ויעילה, אך יש להבין את התהליך וליישמו בצורה נאותה.
מרצים וידוענים חוזרים על המיתוס שרק לאחר 7, 10 ואף 14 פעמים של כתיבה מעל ("סנדוויץ'" של שכבות מידע, אחת על השנייה) המחיקה היא סופית ובלתי ניתנת להיפוך.
טכנולוגיות שחזור רבות מכוונות לקרוא את שאריות המידע המקורי המבצבצות מתחת לשכבה החדשה. בכוננים של דיסקטים בעלי נפח גדול של פעם, הראשים הכותבים לא היו יציבים דים, והכתיבה החדשה לא תמיד נעשתה בדיוק מעל המסלול של מידע המקור. השחזור היה ממוקד בקריאת הסימנים המגנטיים של שכבה קודמת , לאורך נתיב הכתיבה. בטכנולוגיות חדישות יש לראשים הכותבים מנגנוני מיקום מוטמעים ויציבים מאוד, וגם הצפיפות הגדולה של המידע מקשה על שיטה מסוג זה, שעדיין לא הוכחה כאפשרית בדיסקים מודרניים.
באופן תיאורטי, עם מיקרוסקופ אלקטרוני ניתן לקרוא ולתרגם כל תבנית שלא נדרסה לחלוטין בתהליך הכתיבה מעל. מיקרוסקופים אלו נמצאו יעילים לאיתור וזיהוי אזורים מגנטיים קטנים אף מאלה המסמלים מידע בדיסקים קשיחים בנפח 200GB. מגבלה בטכניקה זו היא מהירות עבודת השחזור: במקרה הטוב היא מאפשרת לזהות כ- 1 ביט לשנייה. בדיסקים המיוצרים היום ההקלטה נעשית בשיטת RLL בה דרושים שני אזורים כדי לסמל כל ביט. שחזור 100MB של מידע מדיסק כזה, ימשך מעל 25 שנה - במקרה וניתן היה לקרוא, לתרגם ולזהות את הסימנים בקלות, למשל במדיה שלא נדרסה מעולם. במקרה הטוב, אם היו מנסים לקרוא מידע שנדרס, הסיכוי הוא לשחזר כ- 30 עד 40% מן האותות. זה לא אומר עדיין שליש מהמידע, אלה רק כשליש מהביטים האינדיבידואליים אשר בכל אות או סימן. הסיכוי המתמטי לפענח את הפזל למידע שמיש, קטן מאוד, אינפיניטסימאלי.
אם כך, השאלה המתבקשת היא: כיצד מצליחים היום לשחזר מידע במעבדות להצלת נתונים ברחבי העולם? הטכניקות חסויות, כל מעבדה מפתחת את הכלים עמם היא עובדת, ושומרת עליהם בקנאות. עם שינויי טכנולוגיות ההקלטה והאחסון, גם טכניקות ההצלה מתיישנות וחייבות להתחלף. קצב ההתיישנות מהיר, ורק מי שמחזיק בידע מעמיק ובהבנה בפילוסופיית השחזור מסוגל ליצור פתרונות חדשים לטכנולוגיות חדישות, ולבעיות חדשות.

לסיכום, בחירת הכתיבה מעל כאמצעי להעלמת מידע חייב בהתמודדות עם מספר גורמים. ביניהם, למשל, שגיאות כתיבה לדיסק: אם מסיבה כלשהי נדחית פקודת הכתיבה, כל מידע קודם קיים על גבי הדיסק לא יידרס, ויישאר חשוף בסקטור או בנתיב הזה, נגיש באמצעות טכניקות של low level.
יש כמובן חשיבות לבחירת הפרמטריים הפיזיים של הכונן כדי להבטיח את דריסתם של כל הסקטורים. גם בחירת התוכנה היא קריטית, עליה לעבוד ברמת החומרה, ללא תלות ממערכת ההפעלה, ולשכתב את כל השטח – לא רק פרטישן בודד.



www.chief.co.il


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י גולש אינטרנט שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]