מכונות צילום -עוברים לדיגיטלי
מאז השיקה חברת "זירוקס" את מכונת הצילום הראשונה ב-1960, הפכה מכונת הצילום לחלק בלתי נפרד מחיי המשרד היום יומיים. בשנות השמונים החליפה כליל טכנולוגית מכונת הצילום את שיטות העתקת המסמכים שהיו נהוגות עד אותו הזמן.
ביכולתה של מכונת צילום ליצר עותקים רבים של מסמך או גרפיקה במהירות גבוהה ובעלות נמוכה. אחד הנושאים שעומדים בפני קהל המשתמשים הוא שימוש במכונת צילום אנאלוגית לעומת שימוש במכונת צילום דיגיטלית.
כיצד עובדת מכונת צילום אנאלוגית?
זרם אלקטרוסטטי טוען את פני התוף של מכונת הצילום. לאחר מכן, פסים דקים של אור מועברים על פני המסמך. האור משתקף רק על ידי האיזורים הלבנים של הדף ומוכוון לכיוון התוף , בכך הופך אותו למוליך תמונה. האור היה טעון בזרם חיובי שבשלב זה השתחרר ממנו. אנחנו מביאים את מצב הטעינה למקום בו החלקים הלבנים בדף נייטרלים והחלקים השחורים במסמך טעונים חיובית.
אנו רוצים שהחלקים השחורים יהיו טעונים חיובית כיוון שהטונר טעון שלילית, לכן, הטונר "יתעלם" מהחלקים הלבנים בדף וימשך אל האיזורים השחורים במסמך שזקוקים לו. הטונר נמשך לדף נייר טעון חיובית ומחומם בדרכו החוצה כדי שימס ויתמזג עם הנייר.
למרות קלות השימוש במכונת הצילום האנאלוגית, המגמה הכללית פונה לכיוון שימוש במכונות דיגיטליות.
את המכונות הדיגיטליות ניתן לחבר לרשת של המשרד. החיבור לרשת מאפשר שימוש כפול בה כמכונת צילום וכמדפסת ובכך מגביר את נוחות השימוש והופך את המכשיר לחסכוני יותר בעלויות ובמקום.
המכונות האלו יכולות לשמש גם כמכשירי פקס, מה שאומר שביכולתינו לשלוח פקס מבלי ליצור מסמך נייר ממשי ממנו, מה שכמובן חוסך בפסולת מיותרת.
מדפסות דיגיטליות הן שקטות בצורה ניכרת מחברותיהן האנאלוגיות, והטכנולוגיה הדיגיטלית מבטיחה פחות תקלות וכן, אמינות גבוהה יותר מתהליך הצילום האנאלוגי שבו דברים רבים עלולים להשתבש ולעקב את רצף עבודתו של המשרד.
רוב החברות מוציאות אט אט משימוש את מכונות הצילום האנאלוגיות. כמו רוב המכשירים הדיגיטלים, המחירים שהיו גבוהים בהתחלה, יורדים לאיטם לרמות שוות לכל כיס. בכל זאת, המדפסת האנאלוגית עדיין זולה יותר ועובדה זאת נותרה היתרון היחיד בשיטה האנאלוגית.