|
|
נושא המאמר: בריכת נוי - עשה זאת בעצמך מאת: יוסי לביא (בוגי) שמור מאמר למועדפיםבניית בריכת נוי - עשה זאת בעצמך
אני סבור שהסיפוק בבנייה עצמית של בריכת נוי, עולה לאין ערוך על בנייה באמצעות קבלן מקצועי. המאמץ הכרוך בחפירה, בעיצוב והתקנת הציוד, משתלמים מאוד כאשר עומדים ליד הבריכה בסיום העבודה ונהנים ממעשה ידינו. בנוסף עלתה גם רמת הידע והציוד הדרוש לבריכת נוי במקביל לירידת מחירים משמעותית, כך שבניית הבריכה שלכם, לא הופכת למשכנתא נוספת.
עד היום נבנו מאות בריכות נוי בכל רחבי הארץ בהשראת מאמר זה. בנוסף למידע במאמר זה, אני ממליץ בחום רב על סדרת הספרים של Graham Quick העוסקת בבניית ואחזקת בריכות נוי. את הספרים ניתן לרכוש ב AMAZON.
פרק א. אפשרויות בניית הבריכה קיימות 3 דרכים עיקריות לבניית בריכת נוי:
בריכות מיציקת בטון - בריכות אלו קשות לבנייה ומחייבות ידע בבנייה בנוסף יש צורך באיטום הבטון בחומרים פולימריים המונעים חילחול מים. נטיית בריכות אלו להסדק עקב תנועות הקרקע, הופכת אותן לברירה הפחות רצוייה.
בריכות מוכנות יצוקות מפלסטיק או פיברגלס - מגיעות במגוון גדלים וצורות. יתרונן בעמידותן הגבוהה יחסית. חסרונן בקושי לפלסן בצורה טובה ובצורך בחפירה מדוייקת מאוד.
בריכות העשויות מיריעת PVC - בריכות אלו קלות להקמה באופן יחסי ומאפשרות בנייה מהירה במגוון צורות ועומקים, כמעט ללא הגבלה, בנוסף מחירן למטר מרובע הוא הזול ביותר. מסיבות אלו אתמקד במאמר בבניית בריכה מיריעת PVC.
פרק ב. תכנון בריכת הנוי בטרם ניגשים להקמת הבריכה, חשוב לתת את הדעת על מספר גורמים עוד בשלב התכנון:
המרחק מעצים נשירים - רצוי שיהיה גדול ככל האפשר, עלים עלולים לגרום נזק לאיזון האקולוגי ולמראה של בריכת הנוי, העלים נרקבים במים ומשחררים אמוניה רעילה וחומרים אורגניים מזיקים.
כמות האור וההצללה הדרושים - רצוי שהבריכה תהייה במקום עם 3-4 שעות שמש ישירה במהלך היום. עם יותר שעות שמש נאלץ להתמודד עם אצות וחום גבוה ובמיקום מוצל מידי נתקשה לגדל צמחי בריכה וגדה.
המרחק מחדרי השינה והשכנים - עלול להוות בעייה במידה ובונים מפל גבוה או בעל זרימת מים חזקה, מומלץ לבנות את הבריכה הרחק מחדר מגורים או ליצור מפל מפכפך עם זרימה קלה בין אבנים.
גודל הבריכה ועומקה - בריכה גדולה מרשימה הרבה יותר ועדיפה מבחינת יציבות ביולוגית, יחד עם זאת, בבריכה גדולה, צורכי מערכת הפילטרציה גדולים בהרבה ומחייבים ציוד יקר יותר. מומלץ בהתאם ליכולת ולמיקום, לתכנן בריכה שאורכה עולה על מטר וחצי ועומקה עד 60 ס"מ. עומק זה דרוש לחלק מצמחי המים ומאפשר שמירת מים קרירים לדגים במהלך ימי הקיץ החמים.
למה תשמש הבריכה - כדאי לתכנן מראש את ייעוד הבריכה, האם נאכלס בבריכה דגי נוי וצמחי מים או לחילופין, האם נבחר לגדל דגי קוי. במידה ובוחרים לגדל דגי קוי, כדאי לקחת בחשבון שיהיה קשה מאוד לגדל עימם צמחי מים. לדגים אלו נטייה לתלוש את עלי צמחי המים ולנשנשם להנאתם.. בנוסף חשוב לקחת בחשבון שכדי לגדל דגי קוי, יש צורך ב 300-400 ליטר לדג וכן יש לספק מערכת פילטרצית ואיוורור מים חזקה בהרבה מאשר לדגים אחרים ממשפחת הקרפיונים כגון:דגי זהב. חולמים על נימפאה פורחת? לכו בריכת דגים וצמחייה ללא קוי.
פרק ג. רשימת הציוד הדרוש יריעת PVC: היריעה היא יריעת PVC גמישה וחזקה מאוד הייעודית לבניית בריכות. היריעה מגיעה בד"כ בעובי של 0.5 מ"מ לבריכות קטנות ובעובי של 0.8 מ"מ לבריכות גדולות יותר. במידה ופני השטח אינם חלקים לחלוטין, כדאי ללכת בכל מקרה על יריעת 0.8 מ"מ. חשוב להקפיד לרכוש יריעה המוגנת מקרינת UV ובעלת אחריות למספר שנים רב מהיצרן. את גודל היריעה הדרוש מחשבים מראש ומזמינים את כל הגודל בחתיכה אחת. היריעה מגיעה בד"כ בגליל שרוחבו 4 מטר ואורכו בלתי מוגבל (ניתן לרכוש גם יריעות רחבות יותר בהזמנה מיוחדת). את אורך ורוחב היריעה מחשבים כך: אורך היריעה = אורך הבריכה המכסימלי + פעמיים העומק המכסימלי + שוליים. רוחב היריעה = רוחב הבריכה המכסימלי + פעמיים העומק המכסימלי + שוליים. שוליים מקובל לחשב לפי 25 ס"מ לכל צד. מומלץ לקחת בחישוב שטח היריעה גם את שטח המפל על מנת ליצור הכל ביחידה אחת ובכך למנוע נזילות מים בחיבור בין המפל לבריכה.
יריעה גיאוטכנית: יריעה גיאוטכנית או יריעת גיאו-טקסטיל, היא יריעה העשוייה מסיבים סינטטיים. תפקידה של היריעה הגיאוטכנית לשמש חיץ ולמנוע נזקים ליריעה כתוצאה מאבנים חדות,כמו חצץ וחפצים חדים אחרים העלולים להמצא באדמה הנמצאת מתחת ליריעת הPVC. ניתן להשתמש למטרה זו גם בשטיח ישן או להניח שכבת חול בעובי 4-5 ס"מ על פני הבריכה לפני הנחת היריעה. לקחת בחשבון שסיבים שאינם סינטטיים, ירקבו באדמה במהלך הזמן. את היריעה הגיאוטכנית ניתן להניח בשכבה אחת או במספר שכבות לפי הצורך. מחירן של היריעות הללו, זול יחסית למחירי יריעות הPVC ולכן לא כדאי לחסוך בפריט זה. יריעות גיאוטכניות, מגיעות בד"כ בגלילים ברוחב 2 מטר.
יריעת הגנה מפני שורשים: במידה ובגינה שלכם, יש עצים או שיחים ששורשיהם עלול לסכן את הבריכה, כדאי לשקול את השימוש ביריעת הגנה נגד שורשים. בניגוד ליריעה הגאוטכנית, כאן מדובר על יריעה המסוגלת למנוע גם את חדירת השורשים האלימים ביותר. יריעה זו מומלץ להניח בהיקף הבריכה בחצי סהר הפונה אל הבריכה בצד ממנו צפויים להגיע שורשים. את היריעה מניחים בניצב בהיקף הבריכה ומחדירים אותה בעוד מספר סנטימטרים מתחת לקרקעית הבריכה. יריעה זו מגיעה ברוחב 70 ס"מ ומחירה כמה עשרות שקלים למטר רץ.
סלעים, אבנים וחלוקי נחל: סלעים ואבנים שישמשו לבניית המפל וחיפוי היקף הבריכה. חלוקי נחל שישמשו לכיסוי קרקעית הבריכה ולגימור בין אבני ההיקף. כאן תוכלו לבחור על פי טעמכם מבחינת סוג האבן ואופי הגינה. אני אוהב לעבוד בד"כ עם אבני בזלת או צור המשוות לבריכה מראה טבעי ונמנע לעבוד עם אבנים וחלוקי נחל גירניים הפולטים למים כמות גדולה של סידן ומקשים על שמירת האיזון הביולוגי.
מערכת סירקולציה ופילטרצית מים הכוללת: משאבת מים פילטר סנן UV
להתאמת הציוד, תוכלו להעזר במאמרים הנוספים העוסקים בציוד הטכני. באופן עקרוני, קיימות 2 שיטות פילטרציה עיקריות: פילטר גרוויטציה, הבנוי בצורת תיבה, מים נכנסים אל הפילטר, עוברים סינון ויוצאים ממנו בכוח הגרביטציה. פילטר לחץ, הבנוי בד"כ בצורת גליל, מבנה הפילטר האטום, מאפשר להעלות את המים לאחר שעברו סינון לגובה רב יותר מפני הפילטר.
צנרת שרשורית: מומלץ להשתמש בצנרת שרשורית ייעודית, צינורות אלו מאפשרים כיפוף ופיתול ללא אובדן ספיקה העלול לגרום נזק למשאבה הנוצר עקב קיפולים בצנרת רגילה, עובדה היוצרת לחץ רב בצנרת. ניתן להניח את הצינורות בבטחה גם מתחת לסלעים ללא הפסדי ספיקה או נזק לצינור. רצוי למקם את משאבת המים בנקודה רחוקה מן המפל על מנת ליצור סירקולצית מים מלאה בבריכה.
באופן עקרוני, רצוי להוציא את הצינור מן הבריכה בנקודה הקרובה ביותר לגדה, ומשם עד לפילטר בתעלה שנחפור בסמוך לבריכה. לפילטר גרוויטציוני נוסיף את המרחק בין הפילטר למפל במידה ומשתמשים בצינור הארכה. לפילטר לחץ נוסיף את המרחק בין הפילטר לנקודת יציאת המים למפל.
מומלץ להשתמש בקוטר צינור המתאים לספיקת המשאבה: במשאבות עד 4000 ליטר\שעה נשתמש בצנרת 25 מ"מ. במשאבות עד 7000 ליטר\שעה נשתמש בצנרת 32 מ"מ. במשאבות עד 15,000 ליטר\שעה נשתמש בצנרת 40 מ"מ.
בנדים להידוק צנרת: בנדים להידוק צנרת מומלץ להתקין בכל נקודת חיבור כדי למנוע את בריחת הצינור ודליפות מים. קיימים בנדים עשויים נירוסטה או בנדים בציפוי אבץ המעכב היווצרות קורוזיה. בנדים רגילים עלולים להחליד בפרק זמן קצר ופתיחתם עלולה להפוך למשימה קשה.
נקודת חשמל: נקודת חשמל מוארקת ומוגנת מים הכוללת לפחות 4 שקעים, שלושה מפסקים ומקום לשנאי קטן-בינוני. שקע 1 - משאבת מים שקע 2 - סנן UV שקע 3 - תאורה תת-מימית שקע 4 - שקע רזרבי מרחק הנקודה מהבריכה עד 5 מטר-מרבית מוצרים הייעודיים לבריכות מגיעים עם כבל חשמל באורך של עד 10-6 מטר, מוארקים ומוגנים בפני שמש. התקנת נקודת החשמל ע"י חשמלאי מוסמך בלבד.
תאורה על ותת-מימית: להשלמת ההנאה מהבריכה גם בשעות הערב, מומלץ להוסיף מספר פנסי תאורה על ותת מימים. בפנסים לתאורה חיצונית, אפשר להשתמש בפנסי נעץ המוכרים מגינות הנוי לתאורה תת-מימית קיימים פנסים של 12 וולט עם שנאי חיצוני המתאימים להארת מי הבריכה וגם פנסים סולאריים צפים הנטענים בשעות היום מהשמש ומאירים בתאורה חלשה בשעות הערב.
כלי עבודה שכדאי להצטייד בהם: מעדר כף חפירה קטנה מברג קאטר אזיקונים קרש ארוך פלס מים סכין יפנית מטר
פרק ד - בניית הבריכה לאחר שיש בידינו את כל המצרכים, ניגש להקים את הבריכה. תחילה מספר כללי זהירות: קיים שימוש באביזרי חשמל ובמים, מערכת החשמל חייבת להיות מוגנת מים ומוארקת. התקנת מערכת החשמל חייבת להיעשות ע"י חשמלאי מוסמך בלבד. קיימת סכנת טביעה לילדים גם בבריכות רדודות, מומלץ לגדר את הבריכה.
סימון גדות הבריכה: סימון גדות הבריכה בהתאם לתיכנון המקדים נעשה ע"י חריצת פס בקרקע לאורך ההיקף. סימון זה חשוב כדי שלא נגדיל או נקטין את הבריכה מבלי להתכוון. בבריכות גדולות, נהוג לסמן את ההיקף ביתדות או באמצעות ספריי צבע.
חפירת הבריכה: את הבריכה רצוי לחפור בשלושה מפלסי עומק שונים: המפלס העמוק של הבריכה - שעומקו 50-60 ס"מ, מפלס זה ישמש להנחת צמחי מים הדורשים עומק כגון נימפאות וישמש כמקום מפלט לדגים בימים חמים\קרים.
מדרגת\ות שתילה - מדרגה או מדרגות במקומות שונים בבריכה, עומקם 25-35 ס"מ מדרגות אלו ישמשו להנחת עציצים או גרבי שתילה לצמחי גדה הניתנים להכנסה למים. לא חייבים להשאיר מדרגה בכל היקף הבריכה, ניתן ליצור מדרגות אלו רק במקומות אותם ייעדנו להנחת צמחי גדה (הטבולים במים). שימוש נוסף למדרגות אלו, הוא האפשרות לרדת לבריכה לצורכי טיפול וכד'.
מדרגה רדודה - מדרגה לאורך כל היקף הבריכה בעומק של 2-3 ס"מ. מדרגה זו משמשת להנחת האבנים ההיקפיות כך שיונחו בתוך המים, השקעה זו בעת ההקמה מוסיפה המון למראה הטבעי של הבריכה. רוחבה של מדרגה זו 25-30 ס"מ.
בלילה שלפני התחלת החפירה, כדאי להרטיב את הקרקע ולהספיגה היטב, החפירה תהיה קלה בהרבה. מתחילים את חפירת הבריכה במרכז בחלק שיהיה העמוק ביותר, ומתקדמים החוצה אל הגדה הרדודה. כדאי לשמור על זווית מסויימת של קיר האדמה ולא לחפור קיר ישר לחלוטין, קיר אנכי לחלוטין יהיה פחות יציב ועלול להתמוטט פנימה אל הבריכה.
טיפ: לאחר שהושלמה חפירת צורת הבריכה הבסיסית, כדאי לשקול האם זה הגודל הסופי, ב90% מן המקרים, אני נוטה להגדיל ולהעמיק את הבריכה בשלב זה.
יישור ופילוס גדות הבריכה: לאחר סיום החפירה, מבצעים בדיקה של פילוס הבריכה. את בדיקת הפילוס מבצעים ע"י הנחת קרש בין הגדות והנחה של פלס מים מעליו. כדי להתחיל, קובעים נקודה מסויימת כגובה "0", וממנה בודקים באמצעות הזזת הקרש את הגובה היחסי של שאר חלקי הגדה. ממלאים או מרוקנים עפר בהתאם לצורך, אין צורך בפילוס מדוייק ברמת המילמטרים אך כדאי לשמור על הבדלים של סנטימטרים בודדים בכל צד. תזכרו, הרעיון הוא שלא נראה יריעה מעל גובה פני המים, אם לא נקפיד לפלס בשלב זה, אנו עלולים לקבל בריכה פחות יפה.
בניית תשתית למפל. את העפר שמוציאים בעת חפירת הבריכה ניתן לערום לערמה באחד מצידי הבריכה ולהכין תשתית למפל מים. בתוך מערום האדמה, יוצרים צורה של פרסה בעזרת הגבהת הקצוות והוצאת עפר ממרכז הערמה, יש ליצור שיפוע קל בכיוון הבריכה. לאחר שנניח את היריעה, על גבי מערום האדמה שהכנו, יזרמו המים תמיד אל הבריכה מכל נקודה. במידה ונניח סלעים שיצרו מפל, ומים יחלחלו בינהם, יחזרו גם מים אלו אל הבריכה.
הידוק קרקעית ודפנות הבריכה: לאחר סיום החפירה, בוטשים היטב את קרקעית ודפנות הבריכה בעזרת הידיים\רגליים. הדבר ימנע "נזילות עפר" בלתי מתוכננות בעת שנניח את היריעה.
הכנה והנחה של היריעה. סורקים היטב את קרקעית ודפנות הבריכה ומוציאים את כל האבנים, השורשים וכל חפץ שעלול לסכן את היריעה. מכסים את הקרקעית ביריעה גיאוטכנית או בשכבת חול בעובי 4-5 ס"מ (המהדרין מניחים גם וגם). פותחים את היריעה וחושפים אותה בשמש למספר דקות, היריעה תתרכך ותהפך לגמישה מאוד. מניחים את היריעה מעל הבריכה והמפל באופן רפוי, מניחים על קצוות היריעה מספר אבנים לאורך ההיקף. יש להמנע מהנחת אבנים חדות או כבדות, אני נוהג להשתמש בלבנים במידת האפשר או במספר מאבני ההיקף המיועדות לבריכה.
מילוי הבריכה: מילוי הבריכה מתבצע באמצעות צינור מים בלחץ נמוך ובאיטיות, נותנים לבריכה להתמלא לאיטה, משחררים בזהירות יריעה מן הצדדים. לחץ המים ידביק בחוזקה את היריעה אל קרקעית ודפנות הבריכה, אל דאגה, הקפלים שנוצרו יוסתרו חיש מהר ע"י אצות שיתפתחו על הדפנות.
חיבור מערכת הסירקולציה והפילטרציה: לאחר מילוי המים, מחברים ומתקינים את כל מערכת הפילטרציה והצנרת. את המשאבה מניחים במים, את כבל החשמל היוצא ממנה, רצוי להשחיל בצינור הגנה לצנרת חשמל על מנת למנוע נזק לכבל. מתקינים את הפילטר, מחברים את הצנרת ומהדקים בנדים בחיבורים, מפעילים את המערכת ומוודאים שהכל עובד ושאין נזילות מים בחיבורים. ניתן לבצע את חיבור המערכת גם בשלב מאוחר יותר לאחר השלמת חיפוי הדפנות באבני היקף, אך יהיה קשה יותר להסתיר את הצנרת היוצאת מן הבריכה.
בניית המפל: המפל, מעבר לחשיבותו הוויזואלית, משמש גם לקירור, רענון והחדרת חמצן למים. מניחים מספר אבנים שטוחות בדירוג זו על גבי זו בהטייה קלה לכיוון הבריכה. בודקים מהי האפשרות העדיפה והיפה ביותר, מוודאים שאין זליגת מים אל מאחורי המפל ומחוץ לבריכה. ככל שזווית נפילת המים לבריכה תהייה קהה יותר, יהיה פחות רעש של מים נופלים (עדיף). במידת הצורך, ניתן להשתמש במלט ליצירת מסלול מים בין אבני המפל, זמן הייבוש של מלט הוא 8 שעות, מומלץ לקחת ליתר בטחון 24 שעות לפני הזרמת מים. את הצנרת המובילה למפל, מסתירים בין האבנים. במידה ולא משתמשים בפילטר לחץ אלא בפילטר גרוויטציוני, נקודת יציאת המים מהפילטר חייבת להיות גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר של המפל (חוק כלים שלובים). יש להניח את הפילטר במקומו, לייצבו ולהסתירו ככל האפשר בעזרת סלעים או צמחייה.
עיצוב היקף הבריכה: מתחילים להניח אבנים על המדרגה הרדודה שהכנו, לנסות להגיע למצב שבו כל אבן נוגעת באבן שלידה ולנסות להסתיר את היריעה ככל האפשר. קחו את זמנכם בעיצוב ההיקף, זהו החלק האומנותי בבנייה ושווה להינות ממנו. מקפלים את קצות היריעה כלפי מעלה (מעבר לגובה המדרגה הרדודה), מפזרים חלוקי נחל בין סלעי ההיקף, על המפל ובקרקעית הבריכה. גוזרים את קצוות היריעה העודפים ומבצעים תיקוני עיצוב.
התקנת מערכת התאורה: מחברים את פנסי התאורה התת-מימית לאבן שטוחה בעזרת אזיקונים או בקדיחה וממקמים אותם בתוך הבריכה במיקום הרצוי. באופן זה נוכל להזיזם ממקומם לאחר ההתקנה וכן, נוכל להוציאם למטרת ניקוי או החלפת נורה בעת הצורך.
טיפ: כדאי להאיר את המפל מתוך הבריכה, אפקט האור על המים המפכפכים המגיעים לבריכה, מדהים.
במידה ומשתמשים גם בתאורה חיצונית, בפנסים המכונים "פנסי נעץ", חשוב להיזהר לא לנקב בטעות את היריעה בגדות.
ניקוי ושטיפת הבריכה: שוטפים היטב בצינור מים את כל הסלעים וחלוקי הנחל, מרוקנים מהבריכה את המים המלוכלכים בעזרת המשאבה ובעזרת כלי פלסטיק, מוציאים מהקרקעית את שאריות החול והעפר בעזרת כלי פלסטיק וסמרטוט נקי. ממלאים את הבריכה במים נקיים.
פרק ד-איכלוס והרצת הבריכה טיהור המים: בטרם מתחילים באיכלוס הבריכה בצמחי מים ודגי נוי, חשוב לטהר את מי הבריכה מהכלור והכלורומין המזיקים המגיעים במי הברז. קיימים בשוק תוספים רבים שיעשו את העבודה עבורנו ובדרך כלל תוך שעה מרגע הוספת התוספים, ניתן כבר לאכלס את בריכת הנוי בצמחי המים והדגים הראשונים. (רצוי בכל אופן להמתין 24 שעות לפני הכנסת דגי הנוי).
אין להקל ראש בטיהור מי הבריכה, חשוב לדעת שהכלור נדיף, אך הכלורומין שהוא תרכובת יציבה יותר של יוני אמוניה וכלור, עשוי להישאר במי הבריכה זמן רב, להרעיל את שוכני הבריכה ולפגוע בהיווצרות המחזור הביולוגי המבוסס על בקטריות הרגישות לכלור\כלורומין.
הרצת הבריכה: המושג "הרצת הבריכה" מתייחס לזמן שבו מושגת יציבות ביולוגית, פרק זמן זה נע בין חודש לחודש וחצי. במהלך תקופת ההרצה, רצוי לרענן 1/4 ממי הבריכה ברמה שבועית. ריענון המים מתבצע באמצעות המשאבה ומילוי מחדש של הבריכה. גם כאן חשוב לא לשכוח לטפל בכלור ובכלורומין (ניתן להוסיף את התוסף ישירות לבריכה ואז למלא מים חדשים). במהלך תקופת ההרצה, יופיעו בבריכה אצות מסוגים שונים: בתחילה אצות חומות שיכסו את הדפנות, הסלעים ואת העצמים הנמצאים בבריכה. אל דאגה, הופעת אצות אלו טבעית ומרמזת על היווצרות המחזור הביולוגי לאחר מכן, יתחילו להופיע אצות בצבע ירוק המרמזות על סיום התהליך הביולוגי.
הטבע מגיע הביתה.. לאחר מספר שבועות, צמחיית המים מתפשטת וגם הצמחים שמסביב והבריכה מקבלת מראה טבעי. בשלב הזה מתחילים להגיע גם אורחים מן הטבע, ציפורים וחיות מגיעות לשתות מן המים אם יהיה לכם מזל, תוכלו לראות כבר בשבועות הראשונים שפיריות מדהימות חגות מעל פני הבריכה ונוחתות על צמחי המים. ככל שיחלוף הזמן תגלו גם בעלי חיים נוספים המצטרפים לבריכה ונהפכים לחלק בלתי נפרד מחלקת הטבע הקסומה שלנו.
במאמרים הבאים תוכלו לקרוא על הצמחים המתאימים לבריכת נוי ועל אופן שתילתם. על איכלוס הבריכה בדגי נוי ועל הטיפול השוטף בבריכת הנוי.
שלכם בוגי
www.atlantis-fish.com/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יוסי לביא (בוגי) שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.
|
|
|
להשכיר רכב
הזמנת מלון בחו"ל
הזמנת מלון בישראל
אתר איי יוון
מדריך איטליה
מלונות בניו יורק
מדריך לאס וגאס
המלצות על נופש
המלצות על פריז
נדל"ן ביוון
|