נושא המאמר: רכב לכולם, כל עוד הוא ישן וקטן
מאת: אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected] שמור מאמר למועדפים
אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected]
בעת האחרונה רכב הפך להיות יותר מאשר מוצר נוחות או כסמל מעמדי בחברה, הוא הפך להיות כלי בסיסי לקיום של אדם. בשל השינוי בתפיסה כלפי יעודו של רכב הוגשה הצעת חוק שעניינה הוא כי מקבלי הבטחת הכנסה יהיו זכאים להחזיק ברכב מבלי שתאבד זכותם לקיצבה.
במצב הנוכחי אדם אשר מקבל קיצבה לא יכול להמשיך לקבלה אם הוא מחזיק ברכב. אלא אם מתקיימות בו עילות מיוחדות ,ובדרך כלל בריאותיות, בחוק הבטחת הכנסה. המצב הנוכחי מונע מאדם את יכולת התנועה בעולם שהוא תחבורתי ומחבר מקומות רחוקים בזמנים קצרים, וזאת כל עוד יש לך רכב.
התחבורה הציבורית אומנם מספקת מענה כלשהו לאדם המבקש להגיע ליעד כלשהו אך העלות ופריסת התחבורה ברחבי הארץ אינה הופכת את השימוש בה לכדאית ויעילה.
הצעת החוק מאפשרת לבעלי משפחות בנות 2 ילדים מתחת לגיל 15 להחזיק ברכב מתחת ל1300 סמ"ק ומעל חמש שנים על הכביש, רכב שהוא בהגדרת המחוקק "קטן וישן" אשר אין לראות בו נכס לבעליו. אפשרות שניה היא במשפחה מרובת ילדים או-אז תוכל המשפחה לקנות רכב בנפח הגדול מ1300 סמ"ק.
כיום מחיר רכב יכול לעמוד על אלפים בודדים ונראה כי שלילת קצבה מאדם בשל החזקת רכב נשענת על יסודות עתיקים שלא מותאמים לזמננו. הכיצד הפך להיות אדם המחזיק ברכב לצורך עצמי קיומי וצרכי משפחה לא ראוי לקבלת קצבה תמיכה?
הצעת החוק הינה מבורכת שכן היא מאפשרת למשפחה לנהל את חייה כמשפחה רגילה בישראל, אין היא מוגבלת בשימוש בתחבורה ציבורית ומאפשרת שליטה אישית של המשפחה בתנועתה בלי להיות תלויה בגורם חיצוני כמו שעות פעילות התחבורה הציבורית, שלא פעילות בשעות וימים מסויימים גם כך.
כמו כן אדם בעל רכב יכול לעבוד בעבודות שונות ולצאת ממעגל מקבלי הבטחת ההכנסה. בשל העובדה שבמצב הקיים בשוק העבודה אדם צריך להיות נייד וגמיש על מנת לעבוד, לא תמיד הוא יכול להסתמך על תחבורה ציבורית. במיוחד כאשר אדם מסיים משמרת בשעה מאוחרת או יוצא לעבודות בשעות משתנות שמקשות על תיכנון סדר היום לפי זמני התחבורה הציבורית.
נראה כי המעבר של רכב מתפיסה של סמל סטאטוס לצורך קיומי מקבלת חותמת רשמית על ידי הצעת חוק זו, שמהווה התאמה ראויה של המחוקק לזמנים.
רמת גן: רח´ החילזון 12, (בית הקריסטל)
טל´: 03-6127446, פקס: 03-6127449
חיפה: שדרות המגינים 58
טל´: 04-8526693 פקס: 04-8555976
שאלות לגבי המאמר ניתן להעביר למייל:
[email protected]
www.adviser.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) [email protected] שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.