נושא המאמר: שאלות ותשובות
מאת: קבלה לעם שמור מאמר למועדפים
מהי המשמעות של המושג תיקון?
נשמת האדם מורכבת מ- 613 רצונות המיועדים לקבל תענוג. תיקון הנשמה הוא שינוי צורת השימוש בכל אחד מ- 613 הרצונות הללו, משימוש אגואיסטי - לטובת עצמי, לשימוש אלטרואיסטי - לטובת הזולת. במילים אחרות, תיקון הוא מעֲבַר מאהבה עצמית לאהבת הזולת והוא נעשה בהדרגה. יש כ-125 שלבי תיקון הכרחיים ממצבנו הנוכחי עד שמגיעים לדרגת האהבה. ספרי הקבלה מתארים עבורנו את 125 המדרגות בסולם העלייה הרוחנית ומסבירים לנו כיצד להשיג אותן ולעלות בהן.
האם אדם שלומד קבלה סובל פחות מאדם שאינו לומד קבלה?
אדם שלומד קבלה בהחלט סובל פחות. כל הייסורים שבעולמנו הם כוחות הלוחצים עלינו, כדי שנמהר ונגיע למטרת הבריאה. כאשר האדם צועד לעבר מטרת הבריאה בעצמו ומבחירה חופשית, אותם כוחות משמשים אותו לאורך כל תהליך ההתפתחות הרוחנית ומושכים אותו קדימה.
מה ההבדל בין שיטת הקבלה לבין שיטת המוסר?
מקובלים מספרים לנו שהכוח היחיד שיכול לתקן את רצון האדם הוא "האור המחזיר למוטב". האור העליון, הבורא, הוא שברא את רצון האדם ולכן הוא היחיד שיכול לתקנו. משום כך חכמת הקבלה היא התרופה היחידה נגד הרצון האגואיסטי הטבוע בכל אחד ואחד מאיתנו. במקורות הקבלה טמון כוח אדיר שיכול להחזיר את האדם למוטב. אדם שלומד מכִּתבי הקבלה המקוריים, זוכה לחזור למוטב ורוכש את תכונת ההשפעה. אדם כזה אינו זקוק לשיטת המוסר.
האם מקובלים מסוגלים לעשות ניסים?
לנו נראה שמקובלים עושים ניסים אבל בעצם אין ניסים בעולם.
בדיוק כפי שהאדם הקדמון או אדם שחי בתקופת ימי הביניים היה תופס את המציאות הטכנולוגית האורבאנית שלנו כמציאות על-טבעית, כך אנו תופסים את יכולותיו של המקובל, המסוגל להשיג את מה שלמעלה מטבענו כמציאות על- טבעית. המקובל אינו קוסם, אלא יש לו ידע ותכונות שטרם השגנו.
מדוע הבורא נסתר מפנינו? מדוע אנו חיים בעולם מלא ייסורים?
הבורא נסתר מפנינו בכוונה תחילה, כדי להעניק לנו את חופש הבחירה בין עולמנו לעולמו. התגלות הבורא הייתה גורמת לנו להימשך באופן אוטומטי אל עולמו המענג ונטול הייסורים, וחופש הבחירה היה מתבטל.
כוונת הבורא הראשונית הייתה לברוא אותנו נצחיים כמותו. כוונה זו בעינה עומדת, אלא שעלינו להגיע להרגשת מצב זה בכוחות עצמנו, מתוך בחירה חופשית, כדי לזכות בתענוגות הרבים המזומנים לנו במצב הנצחי, המוחלט והאין-סופי.
מסיבה זו ברא הבורא את תכונת האגואיזם. תכונה זו הפוכה מתכונתו, שהיא להשפיע טוב ועונג באופן מוחלט. באמצעות בריאת תכונה ההפוכה לתכונתו, יצר הבורא עולם שבו האדם אינו מרגיש את הבורא, וזהו עולמנו. על ידי כך מאפשר הבורא לאדם "לחזור" אליו מתוך חופש בחירה.
www.kab.co.il/epaper_heb/content/view/epaper/604/(page)/6/(article)/614
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י קבלה לעם שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.