נושא המאמר: מכשירי המהירות של משטרת ישראל
מאת: עו"ד סנדרוביץ שמור מאמר למועדפים
מכשירי מדידת המהירות של משטרת ישראל מהלכים אימים על כל נהג שפוי במדינה, בוודאי על אלה מאיתנו שאוהבים לסחוט את דוושת הגז.
המכשירים הללו משגרים אלומת לייזר אינפרה-אדומה בלתי נראית לעין אנושית לעבר כלי רכב מתקרבים. קרינת לייזר מעצם טבעה מאפשרת ליצור אלומה ממוקדת מאוד, כך שגם במרחק מאות מטרים היא עדיין צרה למדי, מטר אחד בלבד. עובדה זו מחייבת את השוטר לכוון את האלומה במדויק אל כלי הרכב הנמדד.
המכשיר משגר אות (pulse) של לייזר אל הרכב הנמדד, והאות מוחזר אל המכשיר מאזור מבריק של הרכב,
כמו פנסים או לוחית הרישוי. המכשיר קולט את ההחזר ומודד את המהירות.
נהגים רבים נקלעים לסיטואציה בה הם נתפסים על חם, ע"י שוטר תנועה ומואשמים בנהיגה מופרזת שנמדדה ע"י מד הלייזר. לאור העובדה, שמרביתם לא מודעים למצב המשפטי באשר לאמינות המכשיר ואופן הבדיקה, אותם הנהגים משלמים את הקנס וסופגים את הנקודות.
בית המשפט העליון נדרש להכריע בסוגיה זו במספר פסקי דין וקבע, כי אימת הנהגים, מכשיר מד מהירות הלייזר המשמש ללכידת עברייני מהירות הוא מכשיר אמין, עם זאת, סייג בית המשפט את הקביעה והציב תנאים לקבילות תוצאות מד הלייזר.
בטווחים שמעל 300 מטר, נקבע, יופעל מכשיר הלייזר מעל חצובה בלבד, והמפעיל ישתמש בעדשה מגדילה ומקרבת- במידה ולא נעשה שימוש בעזרים אלה ונרשם דו"ח ע"י שוטר התנועה, ניתן יהיה לבקש את פסילתו.
כמו כן נקבע על ידי בית המשפט, כי מכל תוצאת מהירות הנמדדת על-ידי מכשיר הלייזר יופחתו 5 קמ"ש בשל סטיית-הדיוק של המכשיר. לכן, אם צג מד המהירות מורה 116 קמ"ש, על השוטר לרשום דו"ח על 111 קמ"ש בלבד. הנפקות היא, במקרים מסוימים הבדל משמעותי בגובה הקנס.
אי לכך, מומלץ מאוד, בסיטואציה בה נעצרתם ע"י שוטר תנועה, והנכם מואשמים בנהיגה במהירות מופרזת שנמדדה ע"י מכשיר הלייזר, לבקש מהשוטר שיאפשר לכם לראות את התוצאה על גבי צג המכשיר שבו יופיעו הנתונים הבאים, מהירות הרכב שנמדדה ע"י מד הלייזר והמרחק בין הרכב לבין המכשיר בעת המדידה.
חשוב ליתן דגש לקו הראייה, בין מכשיר מד הלייזר לבין מיקום רכבכם, עת ביצוע המדידה. קו ראייה כדין, אמור להיות נקי מהפרעות כגון עיקול בדרך וכו'. לכן, אם לא היה קשר עין בין הרכב לבין מכשיר מד הלייזר- הרי שהמדידה בוצעה שלא כדין
סעו בזהירות!
www.getnow.co.il
www.getnow.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עו"ד סנדרוביץ שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.