נושא המאמר: הקשר שבין פיגמנטציה לבין מלנין
מאת: dan שמור מאמר למועדפים
אין דבר יותר מבאס מלהביט ביום אחד במראה שעל השידה ולהבחין בכתמים של פיגמנטציה. זה מתסכל, זה מייאש, זה פוגע בביטחון העצמי, בפרט שאי אפשר באמת לחסל אותה לחלוטין. החלטנו להתרכז במאמר שלפניכם דווקא במלנין. על שום מה? על שום שהוא מהווה את הפיגמנט העיקרי שאחראי למגוון הקסום של צבע השיער, צבע העור וצבע העיניים שלכם. נתחיל בזה שהמלנין מספק פיגמנטציה לעור, לעיניים ולשיער של בני האדם, כאמור לעיל, אבל הוא אף מספק הגנה מפני השפעות שעלולות להסב נזק כתוצאה מחשיפה לקרני אולטרה סגולות. הבה נצלול למעמקי העניין, ונכיר את המלנין מכל כיוון.
האם רק תורשה גנטית קובעת את המלנין של פיגמנטציה?
באופן עקרוני, התורשה הגנטית אכן קובעת את המלנין של פיגמנטציה. את כמות הצבע בעיניים, בשיער, ובעור, אך היא לא היחידה, ולהלן יובאו עוד שני הגורמים הבאים –
1. יש להבין, כי לבקנות הינה מצב גנטי נדיר, אשר חל כשהגוף שלם לא מצליח לייצר מספיק מלנין, מה שעשוי להתרחש בשל כמות מופחת של ייצור המלנין ממלנוזומים או מלנוציטים. קיימים כל מיני סוגי לבקנות, אבל מרביתם מסבים לחוסר בינוני עד קשה של פיגמנטציה בעיניים, בעור או בשיער.
2. המצב השני הוא ויטיליגו, שהינו מצב אוטואימוני, אשר חל כשהגוף שלכם לא מייצר די מלנוציטים, מה שמסב לחוסר של הפיגמנטציה, שעלול להופיע בדמות של כתמים לבנים על גבי השיער או העור שלכם. הוא עשוי להשפיע על בין אחוז אחד לבין שני אחוזי מקור מהימן של בני אדם במרחבי תבל.
מה בין פיגמנטציה לבין מלנין?
חרף העובדה שלרוב דנים אודות מלנין בתור היותו פיגמנט בודד, קיימים למעשה שלושה סוגים של מלנין, אשר תורמים להיווצרות של פיגמנטציה בעיניים, בשיער או בעור של חיות, או של אנשים. ואלו הם שלושת הסוגים, לעיונכם –
1. נוירומלנין נמצא בתוך המוח שלכם, ומספק פיגמנטים למבנים באזור המוח.
2. אומנלין – פיגמנט אשר מקושר לגוונים כהים, לרבות – שחורים או חומים.
3. פיאומלנין – פיגמנט אשר מתקשר לגוונים חלופיים, כמו למשל – צהובים או אדומים.
raanana.bignews.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י dan שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.