נושא המאמר: ניהול משאבי אנוש – דעה
מאת: בנימין אתגר שמור מאמר למועדפים
לאחרונה אני שומע הרבה מנהלות ומנהלי משאבי אנוש המגדירים את התחום שלהם באמירות שהוכתבו להם או מתנהגים בהתאם להחלטות של מי שמעליהם בהיררכיה מבלי לעצור רגע ולנסות לשנות את המוכתב להם.
אציין מס דוגמאות שראיתי לאחרונה ולמה אני מעביר ביקורת לאמירות הללו.
"מנהלת משאבי אנוש נמדדת באחוז תחלופת עובדים – TURNOVER “
לכאורה מדד הגיוני שהרבה מסכימים איתו , אחרת איך אפשר למדוד את התחום?
הגדרה דומה לבחינה של "היכן אתה גר?” והחלטה אם לקבל אותך לעבודה או לא בגלל המרחק מהמקום העבודה, עזבו חוקיות כרגע כי זה לא הנושא, הוספת מדדים לבחינה כלשהי , גם אם הם ניראים לא רלוונטים, מאפשרים למקבל החלטות לפסול מועמד שלא "התאים" להם על מדד שהוא לא ראוי לטעמי (מרחק) , אם העבודה המוצעת היא עבודה בכל רחבי הארץ או צריך להרבות בנסיעה, מדוע מרחק מהמשרד מהווה גורם משפיע? לא הגיוני ואפילו מעוות.
הגדרה של מדד "תחלופת עובדים" למנהלת מקצועית שאמורה להביא לעסק שלך את האנשים הטובים ביותר לך , והטובים ביותר שניתן להשיג בתנאים שמוצעים להם, מנהלת שצריכה למטב את המועמדים על פי מיקצועיותה ולגייס את המעולים שבמעולים.
רק מה? כשאומרים למנהלת או מנהל שהוא נמדד על אם העובד נשאר או לא, מה זה אומר לו לעשות? להוריד מהמועמדים ,המעולים שבהם, כי הם גרים רחוק מדי, כי הם OVERQUALIFIED, כי הם לא מתאימים מסיבה כזו או אחרת ל"מדדים" שהוצבו.
אין ספק שמדדים מקצועיים כמו השכלה ניסיון יכולות וכדומה הם נחוצים ובראיון מקצועי אחד או שניים אפשר לגלות את הלא מתאימים, אבל הגדרה של מרחק או יכולות יתר?
מנהל חברה שמעוניין למקסם את המשאב האנושי מציב תנאי של תחלופת עובדים לאדם שאמור לגייס את ה"טובים לטיס" ולנפות את המעולים שבהם כי "נראה לי שלא תחזיק מעמד בנתונים שלך” "אתה תשתעמם???” “אתה תמצא מקום אחר ומיד תעזוב" , אתה כמנהל חברה כאילו מעביר את האחריות שלך לשימור עובדים לHR ומתנער מהאחריות כאילו ש"הם" יעשו את זה.
מנהל או מקבל החלטות בכל תחום צריך להיות אחראי על המשאב האנושי שלו ולשאוף לטובים ביותר, ולהחזיק אותם בפרויקט זו אחריות ישירה של ה"בוס" , התנאים האווירה והסביבת עבודה לפעמים מועברים למנהל הרווחה אבל ברוב המקרים נקבעת עי המנהל הכללי, שימור העובד זה הדבר המשמעותי ביותר בחברה שהמשאב האנושי בה חשוב.
הדוגמא הטובה ביותר היא חברת גוגל, העובדים אינם רוצים לעזוב כי התנאים והאווירה וסביבה הם הטובים ביותר בשוק לכן תחלופת עובדים לא קיימת שם (אולי מועטה ביותר)
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י בנימין אתגר שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.