נושא המאמר: מתכון בסיסי לבישול קינואה
מאת: shirit86 שמור מאמר למועדפים
להלן מתכון פשוט ומהיר-הכנה. המתכון אינו רק מציע ליהנות ממזון נגיש ומהיר, אלא גם בריאות יתרה בשל שימוש בחומרי המזון האיכותיים ביותר שישנם, אז אם גם אתם מסתקרנים לדעת מהו המתכון הצטיידו בכוס קינואה, שמן זית, ותבלינים לפי בחירתכם. כעת נתחיל במלאכת הבישול.
העברת כוס הקינואה לסיר
בטרם עשותכם כן, קחו כף מרק גדולה, והעבירו שמן זית במידתה לסיר. כמות מזערית זו מספיקה לבישול הקינואה כולו. לאחר מכן שפכו את הקינואה מהכוס והדליקו את הגז. השאירו את הגז דולק למשך מספר שניות עם מכסה פתוח, ולאחר מכן הוסיפו את המים והתבלינים. כוונו על עצמת אש גבוהה ביותר וסגרו את המכסה של הסיר כאשר האש תתחיל להשמיע רעש קל של גיצים. הנמיכו את האש לעצמה בינונית.
במהלך הבישול
הביטו על התערובת וצפו באש מחממת לכם את הקדרה. כעבור כחמש דקות בדקו מהו מצב הקינואה. לרוב, זה ייה זמן טוב להוציא אותה מהקדרה. סימן ההיכר מזכיר את סימן ההיכר שבהכנת אורז, אולם בשונה מאורז, קינואה הרבה יותר מהירה להכנה. הסימן הוא היעדר נוזלים: רק קינואה מבושלת נראית מבעד לסיר. באורז זה לוקח 30-40 דקות מרגע הבישול ובקינואה תוך 5 דקות לערך זה קורה.
שימושי הקינואה המבושלת
1. תוספת לאורז.
2. תוספת לבליל ירקות מבושלים.
3. תוספת למרק.
4. תוספת לתבשילי תפוחי אדמה שונים, לרבות פירה.
הקינואה נהפכה מתוספת אזוטרית לכלי מרכזי המשמש להעשרת המזון שאנו אוכלים. מאז התפשטות תרבות הטבעונות בישראל בשנים האחרונות הישראלים לצרוך קינואה ולראות בה מוצר חובה של ממש, ולא מוצר מותרות לאנשים עמידים בלבד.
רשתות המזון אף מעודדות את התופעה, ובשונה מהעבר ניתן למצוא בהן קינואה במחיר שווה לכל כיס. בכך, הקדימה ישראל גם מדינות רבות ב OECD, בייחוד מדינות בהן תרבות הבשר שולטת בכיפה, בהן הקינואה ניתנת לרכישה רק בחנויות בריאות או טבע במחירים של עשרות יורו לגרמים ספורים.
היתרונות שלה מתבטאים בקלות הכנתה, באופן בישולה המהיר, ובשילובה עם כל סוגי המזון ביעילות ובקלות. הקינואה מתאימה לעבודת מטבח בכל הרמות: מעובד המטבח המתחיל ועד לסטרונומים מיומנים.
www.sugat.com
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י shirit86 שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.