נושא המאמר: טיפים לבישול בריא לדיאטה
מאת: יסמין חיו שמור מאמר למועדפים
כדי לאכול בריא יום יום ולא להתפתות למזון המזיק לגוף וגורם להשמנה, אין ברירה – צריך להתחיל להכין בבית אוכל ממרכיבים בריאים, בשיטות בישול שמשאירות במזון את הערך התזונתי שלו. עבור אנשים רבים, עצם הרעיון שהם יצטרכו להכין בעצמם את האוכל עבור הדיאטה, זוהי מעמסה בפני עצמה. רבים בכלל לא מעוניינים להתעסק עם הכנת ארוחות בבית ומעדיפים לקנות את הארוחות שלהם בצורת מזון מוכן או לחלופין לשבת במסעדה או להזמין למשרד או הביתה. רבים אחרים פשוט אוכלים את האוכל שמגישים להם בחדר האוכל בעבודה, ולא תמיד חושבים לעומק מה מסתתר בין השיפוד והצ'יפס.
אמנם לא חייבים כל יום לבשל ומותר לאכול גם מזון של חדר אוכל, או לחלופין מזון לא מבושל. אך מי שבכל זאת רוצה ללכת על האופציה של הכנה עצמית בבית, יוכל להיעזר בכמה טיפים שלנו שיקלו על ההתארגנות וההכנה ויסייעו בבחירת מזון מזין ובריא, שיתמוך בדיאטה שלכם:
• לבשל ולהקפיא – לאנשים שעובדים מחוץ לבית אין הרבה זמן לעמוד כל יום ולהכין את המנה ליום שלמחרת. הפתרון היעיל ביותר והבריא ביותר הוא פשוט להכין בסוף השבוע כמות גדולה של אוכל, לקרר, למיין לקופסאות ולשמור במקפיא. רוב סוגי המזון עומדים יפה בהקפאה וניתן לשמור עליהם במקפיא עד שלושה חודשים.
• להכין תבשילי קדירה – תבשילי קדירה מעולים לחיסכון בסירים לשטיפה. פשוט מכינים את כל מרכיבי הארוחה בסיר אחד וכך מתקבלת ארוחה מזינה ומגוונת, עם כל אבות המזון, והטעמים של כל המרכיבים יוצרים בכל פעם עניין והנאה. לדוגמה ניתן להכין עוף, אורז וגזר בסיר אחד, כך שהאורז יוצא רך ומתקתק וסופג את הטעמים של העוף.
• תמיד לשלב ירקות – ירקות הן מרכיב חשוב בכל דיאטה כיוון שהם ממלאים וגורמים לתחושת שובע מבלי לגרום לאכילת יתר או לתחושת כבדות. הוסיפו בבישול גזר, ברוקולי, קישואים, קולורבי, אפונה, חצילים, עגבניות ועוד. אלה מעשירים את הטעם של הארוחה ומוסיפים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים המועילים לעיכול.
• לבחור דגנים מלאים – עדיף ככל הניתן לבחור בדגנים מלאים: למשל אורז מלא או קוסקוס מלא. טעמם של אלה דומה מאוד לטעם של הדגנים הנקיים, אך הדגנים המלאים מזינים יותר ולכן מומלץ לשלבם בבישול.
• לא לחשוש מבישול קטניות – קטניות מכילות חלבונים מזינים והן משביעות מאוד ולכן יכולות להוות אפילו תחליף למנה עיקרית בארוחה חמה. בחורף ניתן להכין מרק קטניות (שעועית, חומוס, אפונה עדשים) ואם רוצים, ניתן להשתמש בסיר לחץ על מנת לקצר את זמן הבישול באופן משמעותי!
• לגוון – אם תאכלו כל יום את אותו דבר, בסוף ישעמם לכם והסבירות שתישברו בדיאטה היא גבוהה. לכן גוונו את סוגי הירקות, הפחמימות והבשר שאתם אוכלים. אל תתקבעו על הדברים שתמיד אכלתם. אם קשה לכם לחשוב על רעיונות, תוכלו להיעזר במתכונים מהאינטרנט או ספרי בישול עם מתכונים לדיאטה.
www.easydieta.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יסמין חיו שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.