נושא המאמר: ביקור בכפר הציורי הצ'רקסי
מאת: david שמור מאמר למועדפים
ביקור בכפר הציורי הצ'רקסי – כפר קמא
ישנם מקומות נסתרים מהתייר המצוי, מקומות שבהם נראה הזמן כאילו עצר מלכת, מקום שבו ההיסטוריה עוטפת אותנו מכל עבר ומדובר בהיסטוריה מרתקת מאוד.
כפר קמא, אשר הוקם בסוף שנות השבעים במאה ה- 19 הוא אחד מהמקומות הנסתרים הללו שבו ישנם סמטאות ציוריות, בתים עתיקים שעברו שימור .
סיור בכפר קמא יוביל אותנו אל המסגד אחד המסגדים היותר מרשימים הקיימים בארץ, אשר שופץ בשנות השבעים. המסגד הצ'רקסי נראה בעבר יותר כמו כנסיה קווקזית מכיוון שהצ'רקסים היו וכל עמי הקווקז היו נוצרים אך כיבושים על ידי מעצמות איסלמיות אילצו גם את הצ'רקסים להמיר את דתם לאיסלאם, בתי התפילה הפכו להיות מסגדים .
בכפר קמא ניתן לבקר גם בבית שאמי אשר בנייתו הסתיימה בשנת 1922. הבית היה בבעלותו של סעיד "שאמי" שהוא בן למשפחת שחאכאכו, המשפחה העשירה ביותר בכפר קמא. סעיד ובני משפחתו היו בעלים של בתי מלאכה ועסקים רבים כגון: סנדלרייה, נגריה, נפחיה וגם הבעלים של טחנת הקמח היחידה בצפון שעבדה על סולר ונהנתה מפריחה כלכלית כאשר רבים מתושבי האזור כולו ולא רק מהכפר הגיעו כדי לטחון את החיטה שלהם.
טחנת הקמח נודעה לא רק בשל הייחודיות שלה, אלא גם בשל העובדה שהיא הייתה בין המקומות היחידים שבהם ערבים ובדואים ויהודים היו נפגשים על בסיסי קבוע למרות החיכוכים בניהם באותה תקופה. בכפר קמא אפשר לראות עד היום את המבנה המיוחד של בית שאמי הכולל גם חדרי אירוח, אורווה וחנות ששימשה למסחר.
סיור מודרך בכפר קמא יאפשר לכם להיפגש לא רק עם המבנים שהשתמרו, אלא גם עם התרבות והפולקלור המיוחד של העם הצ'רקסי ,כמו כן עם המאכלים הצ'רקסים המסורתיים כגון: חלג'ורן שהוא מאפה מגולגל עם תמרים, חלוז' שהוא בצק מיוחד ובתוכו גבינת עזים המטוגן בשמן עמוק,וכן הגבינות צ'רקסיות .
אם אתם מעונינים לטעום מהמאכלים המיוחדים, לסייר בסמטאות הכפר הצ'רקסי, לשמוע סיפורים מרתקים ולשכוח ליום אחד בלבד את המולת החיים המודרניים – ביקור בכפר קמא
ב " הצ'רקסי הכפר קמא" יכול להעניק לכם חוויה בלתי נשכחת.
פרטים לביקור תמצאו באתר הכפר - http://kfar-kama.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י david שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.