|
|
נושא המאמר: איך סוסים חושבים ולומדים מאת: יואב ליסו שמור מאמר למועדפיםכל סוס לומד ומגיב בצורה שונה לאירועים המתרחשים סביבו. שיטות אילוף מסויימות יכולות לעבוד מצויין על סוס אחד, ולא לעבוד על סוס אחר. אנחנו לא מלמדים את כל הילדים באותה שיטה, כך גם את הסוסים. בכל מקרה יש להתחשב בעבר ובהווה של הסוס, מאחר שזה עלול להשפיע על יעילות העבודה עם הסוס.
ראשית עלינו להבין שסוסים, בדומה לאנשים, לא לומדים טוב במצבי לחץ. תעשו ניסוי, ובידקו איך מגיב עובד תחת לחץ זמן, צעקות וצרחות של הבוס שעומד מעל הראש שלו. אני בטוח שתראו את ההבדל בתפוקות בין תנאי עבודה רגילים ללחץ היסטרי. כאמור, הן אנשים והן סוסים, לא עובדים טוב תחת לחץ. ההבדל היחידי בין אנשים לססים, הוא התגובה שתקבלו מכל אחד.
במצבי לחץ, הן בני אדם והן סוסים יכנסו למגננה ויסתגרו בעצמם. כמו כן, יעדיפו להתרחק ממקום המהומה על מנת להקל על המצב. אנשים יכולים לצעוק אחד על השני, אך סוסים לא. ולכן, ברוב המקרים נראה תגובה פיזית. לפעמים הם יכולים להתחיל לדהור במהירות עם/בלי הרוכב עליהם. ולעיתים הם יגיבו בביטה לאחור או תקיפה.
כאשר מכניסים אנשים למצב הנקרא "אזור הלחץ" לרוב הם מפסיקים לדבר ו/או מתחילים לצחוק בטירוף. נסו ללמד מישהו בתנאים האלה. כנראה יעילות הלימוד תשאף לאפס. אם אנו מודעים לתגובה הזו, אז למה שנדרוש תגובה שונה מחיה שמטבעה בורחת מכל מצב מלחיץ, מסוכן או מפחד.
בנוסף, עלינו להבין שצריך יותר ללמד ופחות לאמן. כמו כן, נדרש ליצור סביבה בה הסוס יוכל ללמוד בצורה המיטבית. כך נלמד בצורה יעילה ונקטוף את הפירות מהר יותר. יתרה מזאת, הסוס יהנה יותר מתהליך הלימוד. וכך שני הצדדים יהיו מרוצים. תסכימו שאף אחד לא אוהב שהסוס שלו בורח לו או מתחיל לדהור כאשר הוא עליו.
עבודה עם סוס לא אמורה להפוך בכל פעם למאבק בין שניכם. אתם לא אמורים לאלץ אותו לעשות משהו נגד רצונו. הדבר היחיד שכן צריך ללמד אותם הוא שניתן לסמוך עליכם ושאתם יכולים להיות מנהיגים מעולים בצוות שלכם (סוס ואתם). סוסים הם חיות אשר חיות בעדר ולכן לומדות בצורה מיטבית על ידי חיקוי מנהיג העדר.
האם אתם יכולים להיות מנהיגים טובים לסוס שלכם? ודאי שאתם יכולים. רק עליכם ללמוד מספר דברים חשובים. ראשית, סוס לומד כל הזמן. בתור עמיתים שלהם לרכיבה, אנו מלמדים אותם גם דברים טובים וגם דברים רעים. לא שאנחנו רוצים ללמד אותו דברים רעים, פשוט סוסים לא יודעים להבדיל בין טוב ורע. הם מניחים שכל מה שנלמד אותם הוא טוב. כלומר, הסוס פשוט מגיב למה שאנו מבקשים ממנו. לכן, אנו חייבים לנסות ללמד אותו רק דברים טובים ולהימנע מללמד דברים רעים.
שנית, בשונה מאנשים, סוסים לא רודפים אחרי קידום, לא חושבים רע על סוס אחר, לא מרכלים, ולא שומרים טינה על מילים או מעשים. התינוקות שנולדים בוכים ומיללים באותה שפה, ועם הזמן לומדים תרבות ושפה של מדינתם. אך סוסים בכל העולם מדברים ומתנהגים באותה צורה, ללא הבדל במדינה בה הם חיים.
ולסיכום, תזכרו שסוסים מבינים הרבה יותר טוב מעשים מאשר מילים. כמו כן, חשוב להפנים שאתם כל הזמן מדברים עם הסוס שלכם (כל תנועה וצליל שיוצא מכם). וכתוצאה מכך אתם יכולים להעביר לו מסר שונה ממה שתכננתם.
www.horseride.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יואב ליסו שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.
|
|
|
להשכיר רכב
הזמנת מלון בחו"ל
הזמנת מלון בישראל
אתר איי יוון
מדריך איטליה
מלונות בניו יורק
מדריך לאס וגאס
המלצות על נופש
המלצות על פריז
נדל"ן ביוון
|