נושא המאמר: סופלאקי - גרסה ישראלית
מאת: חיים כהן שמור מאמר למועדפים
סופלאקי שפיץ צ'אך עם תערובת עשבים יווניים
מאת אדום אדום, תשלובת בקר תנובה
רכיבים ל- 6 שיפודים
400 גרם קוביות שפיץ צ'אך בגודל של 2 x 2 ס"מ
למישרה
1 בצל קצוץ דק
6 כפות שמן זית
מיץ סחוט מ אחת וחצי לימון טרי
כפית נענע יבשה
כפית מיורן יבש
אחת וחצי כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
מלח
פלפל שחור
לשיפוד:
פלפל אדום טרי
בצל קטן
מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בתוכם את קוביות הצ'אך, לשעתיים בטמפרטורת החדר או למספר שעות במקרר.
2. חותכים את הפלפל והבצל לקוביות בגודל קוביות הבשר. מוציאים את קוביות הצ'אך מהמרינדה ומשפדים על שיפודי מתכת/עץ, שהושרו במים לילה לפני למניעת שריפתם. יש לשפד קוביית בשר, בצל, פלפל וחוזר חלילה.
3. לצלייה על האש: מניחים את השיפוד על-גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את השיפוד מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית-נמוכה. במהלך הצלייה מושחים את הבשר במרינדה ולסיום, סוחטים מעל מיץ לימון טרי.
הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר
www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=1&featid=1826קישור לאתר המקור: www.greece-islands.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י חיים כהן שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.