נושא המאמר: מתי תוכרז משמורת משותפת?
מאת: עו"ד מירי כהן שמור מאמר למועדפים
מתי תוכרז משמורת משותפת? משמורת משותפת זהו מושג אשר לא היה קיים בעבר ורק בשנים האחרונות נכנס לפסיקות של בית המשפט וזאת לאור עיקרון השוויון בין ההורים, אשר מתחיל לקבל מקום בעל נוכחות גבוהה יותר בשנים האחרונות. המושג משמורת משותפת מדבר על הסדר שבין ההורים לפיו שני ההורים הינם משמורנים וחולקים ביניהם את גידול הילדים באופן שווה. לילד יש למעשה שתי בתים האחד אצל האם והשני אצל האב כאשר לכל ילד חשוב שיוקצה חדר עם כל צרכיו. מבחינה נפשית והתפתחותית ישנה סברה מצד אחד שבסידור כזה של משמורת משותפת הילד גדל בצורה טובה יותר אשר מקנה לו בטחון עצמי ומסגרת נאותה לעומת זאת ישנם הסוברים כי המשמורת המשותפת גורמת לילד לבלבול ולאי יציבות עקב קיומם של שני בתים עם אופי שונה של כל הורה. בתי המשפט קבעו הלכות ועקרונות מנחים בכדי לבחון אם להסכים למשמורת משותפת אם לאו כאשר בראש ובראשונה עומדת לנגד עיני בית המשפט טובתו של הילד . אחד העקרונות החשובים שתהיה תקשורת טובה בין ההורים להבנה של צרכי הילד, שההורים יהיו בעלי מסוגלות הורית טובה ושווה ביניהם, וההורים שומרים על כבוד הדדי ויודעים ואף מקנים לילד את הערך על חשיבותו של ההורה השני , וכי קיים שיתוף פעולה טוב בין ההורים למען הילד וחשיבות גדילתו באופן תקין. חשוב גם לקבל את הסכמתו של הילד למשמורת משותפת בעיקר במקרים בהם הילד בגיל אשר יש לו הבנה ושיקול דעת, שאז יש משנה תוקף לעניין ובית המשפט יטה לקבל את המשמורת המשותפת. בית המשפט כמובן בוחן את מלוא הראיות ומבקש לקבל את המלצתם של עובדים סוציאליים ופסיכולוגיים בכדי להתבסס על חוות דעתם. השאלה האם דמי המזונות ממשיכים להיות משולמים על ידי האב או שהם נפסקים? בעניין זה נקבעה הלכה ובהתאם לפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בחיפה לפיה: "שיעור ההפחתה במזונות האב במקרים של משמורת משותפת, ייעשה בכל מקרה ונסיבותיו תוך איזון ראוי בין מכלול הגורמים, לרבות, גובה הכנסות שני ההורים; רמת החיים לה הורגלו הקטינים; צרכי הקטינים ועוד כהנה וכהנה... ככלל, בשים לב לאמור לעיל, ולמכלול השיקולים הרלבנטיים אותם יש לשקול במקרים אלה, ומבלי לקבוע מסמרות בעניין, נראה לי נכון להעמיד את שיעור ההפחתה במזונות האב במקרים של משמורת משותפת, בכ- 25% מסכום המזונות שהאב היה מחייב בו, לו היו הקטינים נתונים למשמורתה הבלעדית של האם." כלומר בית המשפט אינו מפסיק לגמרי את המזונות החלים על האב אלא רק מפחית אותם .
תגיות: משמורת, משמורת משותפת, גירושין, ילדים
miricohen.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עו"ד מירי כהן שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.