נושא המאמר: דיני עבודה
מאת: like to write שמור מאמר למועדפים
דיני העבודה הם אחד מהנושאים המרתקים ביותר בתחום המשפט, דינים אלו עוסקים בזכויותיו של האדם. בישראל, תחום משפט העבודה מקבל משנה תוקף בשל קיומו של בית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה הינו מערכת של בתי משפט שתפקידם לתקף את קיום החוקים בדבר הגנת העובד/ת. חוקים רבים מתייחסים להגנה על זכויות העובד/ת; חוק בית הדין לעבודה, חוק גיל פרישה, חוק דמי מחלה (הכולל היעדרויות בשל מחלת בן זוג/הורה/ילד ואף הריון ולידה של בת הזוג), חוק הגנה על העובדים (באם חשפו שחיתות במקום העבודה), חוק הזכות לעבודה בישיבה (חוק שחוקק בשנת 2007 בעקבות הדיון הציבורי הסוער על כך שקופאיות העובדות בסופרים למינהם, אמורות לעבוד במשך כל המשמרת, ללא אפשרות לעבוד – גם אם מדובר על 8 שעות משמרת), חוק חופשה שנתית, חוק עבודת נשים, חוק עובדים זרים, חוק מניעת הלנת שכר, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק שכר שווה לעובד ולעובדת, חוק שכר מינימום ועוד חוקים רבים. האבסורד הוא שאמנם מבחינה היסטורית תקופתית איננו בעידן של פיאודלים ו-ואסלים, אך מבחינת תנאי העבודה, שכר מינימום, עובדים שהינם עובדי קבלן ועוד; אנחנו חיים בהחלט בתקופה בה יש ואסלים ופיאודלים. האבסורד הוא כפול דווקא בגלל קיומו של בית הדין לעבודה במדינת ישראל. אז, בימים ההם ה"פיאודלים", הביטו להם ממרום ארמונם הניצב על הגבעה, על הואסלים המעבדים את אדמותיהם. בימינו אנו, ה"פיאודל" יושב לו במשרדו המרווח עם המזגן ומערכת התקשורת המפותחת שסביבו, ומחשב מהו מועד תשעת החודשים. מועד תשעת החודשים איננו זמן הגעת הבייבי על ידי החסידה, אלא מועד של פיטורין. הפיטורין מתרחשים מכיוון שהביג בוס לא מעוניין שהעובד/ת יהיו "עובדים מן המניין". באם הם יהיו, חובה עליו לדאוג לזכויותיהם לפי חוק דיני העבודה. הביג בוס מעדיף לפטר כל תשעה חודשים את העובדים ה"ישנים" ולהביא עובדים חדשים (אשר גם אותם יפטר אחרי תשעה חודשים) מאשר להתחיל לדאוג לזכויות העובדים – הפרשת פנסיה, דמי הבראה, פיצויים על פיטורין ועוד. באם אתה נתקל ביחס כזה או שומע על יחס כזה, אנא פנה עורך דין לדיני עבודה , אין שום סיבה שבישראל 2010 מקומות העבודה ינהגו בעובדיהם כבעבדים, והעובדים ישתקו על כך.
תגיות: דיני עבודה, עורך דין לדיני עבודה, פיטורין, דיני העבודה
www.law.co.il/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י like to write שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.