נושא המאמר: מחקר העוסק בתאי גזע המקבלים עזרה מתאים סרטניים על מנת לשרוד
מאת: יעל טל שמור מאמר למועדפים
התגלה חלבון חדש בשם TERT אשר היה ידוע בעבר ביעילותו בחידוש הטלומרים בדנ"א. אבל כיום יש מחקר המראה כי החלבון הזה חזק דיו בכדי להפוך תאי גזע בוגרים לממוינים. במה זה כרוך?
מולקולה הנקראת טלומרז , הידועה בעיקר בזכות יכולתה המאפשרת חלוקת תאים בלתי מוגבלת של תאי גזע ותאים סרטניים, יש לה תפקיד נוסף מפתיע בביטוי של גנים במסלול חשוב של תאי גזע רגולטוריים, כך טוענים החוקרים מאוניברסיטת סטנפורד, בבית הספר לרפואה.
התגלית הבלתי צפויה עשויה להוביל לטיפולים חדשים נוגדי סרטן ולהבנה טובה יותר של איך תאי גזע בוגרים ועובריים מתחלקים ומתמחים.
"הטלומרז הוא הגורם המסביר את החלוקה הבלתי מוגבלת של תאים סרטניים," אומר פרופ' סטיבן ארטנדי פרופסור להמטולוגיה, "ואנחנו מאוד שמחים על העובדה כי הקשר הזה עשוי להועיל במחלות אנושיות".
פרופ' ארטנדי הינו המחבר הבכיר של המחקר, שיפורסם בגיליון של כתב העת Nature. הוא גם חבר במרכז הסרטן של אוניברסיטת סטנפורד.
במובנים רבים, הטלומרז הינה מולקולה מובהקת רוויה במסתורין – מאוד חשובה ובכל זאת קשה לפיצוח. הטלומרז היה ידוע בייצוב טלומרים ,מעין כובעים מיוחדים המגינים על קצות הכרומוזומים. הטלומרז "תפר" קטעים קצרים של DNA בקצוות הכרומוזומים בתאי גזע ובתאים של המערכת החיסונית, ובכך יכולת חלוקת התא הבלתי מוגבלת נדחתה ברוב תאי הגוף.
חשיבותו מודגשת על ידי העובדה כי מערכת זו מופעלת באופן בלתי הולם ביותר מ 90 אחוזים של התאים הסרטניים ,ולכן משערים כי תרופות או טיפולים החוסמים את פעילות הטלומרז עשויים להיות יעילים בטיפול נגד סרטן. אולם, הגודל העצום שלו, רכיביו הרבים והנדירים - לא באים לידי ביטוי ביתר בתאי הגוף – דבר המעכב נסיון ללמוד יותר על כך.
ארטנדי ומעבדתו השקיעו שנים רבות בזיהוי ולימוד מרכיבי המכלול של הטלומרז.
במחקר האחרון, הם עקבו אחר ממצא קודם הטוען כי חלק אחד, חלבון הקרוי TERT, היה מעורב מיותר מרק לשמור על הטלומרים.
פרטים נוספים ניתן למצוא בבלוג דם טבורי בכתובת http://www.hatabur.co.il
www.hatabur.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יעל טל שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.