נושא המאמר: רסטורציה ועלי זהב
מאת: פטריסיה גלמן שמור מאמר למועדפים
תחום העיצוב משתנה ודינאמי מאד. השפעות שונות מכתיבות אופנות שונות ועקרונות שנחשבו בעבר
קיצוניים נתפסים היום כמקובלים מאד. כשמגיע הזמן לתת לבית זריקת מרץ עיצובית חשוב לבדוק מסביב ולראות מה יש לעולם העיצוב להציע.
עיצוב הרהיטים עבר בשנים האחרונות כברת דרך לא קטנה ובמסגרתה התחולל בו שינוי תפיסתי.
כידוע, ריהוט עתיק (מתקופת הבארוק למשל) נחשב בשלב מסוים לקיטשי ולכן מיהרו אנשים רבים להרחיקו מחמת מיאוס ולהחליפו בריהוט מודרני. להזדמנות הזו חיכו חובבי ריהוט רבים וגם מעצבים. נמצאה כאן אפשרות פשוטה להביא את בשורת הפוסטמודרניזם אל תחום עיצוב הרהיטים. גבוה פוגש בנמוך, עממי בעילי ונולד סגנון חדש, מרתק ומורכב שמצליח להכיל בתוכו את המאפיינים של התקופות השונות.
בעזרת שיטות עבודה מתקדמות מתבצעת רסטורציה לריהוט הישן ואופיו הגולמי מתבלט החוצה. בשלב זה חוברים מאפיינים מודרניים לעיצוב (למשל מסגרת אלומיניום לכורסא בעלת בד ריפוד מסורתי). תהליך הרסטורציה משמעותי במיוחד מפני שהוא לא נועד להחזיר את הרהיט למצבו הקודם אלא כדי לגלם ממנו מוצר "חדש" שיוכל לשמש כבסיס לעיצוב רהיט חדש. דרושה כאן יד מקצועית ועין רגישה שתפתור את הדיסוננס העיצובי בין הסגנונות. מעין יכולת קסומה לגרום לכולם לדבר באותה השפה. כוונת המעצב היא לקרוא תיגר על חוקי העיצוב הישנים ולהוליד, אגב כך, אמירה סגנונית ועיצובית חדשה.
טרנד מעניין נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא השימוש בעלי זהב. עלי זהב משמשים מזה מאות שנים בפולחן הבודהיסטי במזרח הרחוק. למאמינים הם מהווים סמל לקדושה, הצלחה ואושר. הבודהיסטים מאמינים כי הדבקת עלי הזהב על פסלו של הבודהה תביא להם חיים טובים יותר, חיי נישואין מוצלחים, פיריון, אריכות ימים והצלחה בעסקים. השילוב של עלי זהב באמנות אינו חדש וקיים גם בקרב אמני הלאקר בוייטנאם שם עלי הזהב משמשים בדימויים נעלים כמו בודהה וגן העדן. מעניין לגלות כי השימוש בעלי זהב החל למעשה במצרים של 2300 לפנה"ס. המצרים הקדמונים מצאו את הזהב כאבנים בנילוס ובעזרת פטיש כבד שיטחו אותו לצורת עלים, אותם הדביקו על קברי המתים. גם היוונים עשו שימוש בעלי זהב בכנסיות של ימי הביניים. בתקופת הרנסנס החלו מעצבים איטלקים לשלב עלי זהב ברהיטים שעיצבו. כיום עלי הזהב מיוצרים באמצעות יציקת זהב לתבניות ודחיסתם באמצעות משקולות של 1500 ק"ג. הגימור הסופי נעשה גם בימינו ע"י פטיש עד שהעלים מגיעים לעובי של 1/8000 המ"מ. השימוש המעניין של עלי זהב בעיצוב רהיטים מסמן מגמה הוליסטית ורוחנית בעיצוב.
פטריסיה גלמן
www.patriciagelman.com/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י פטריסיה גלמן שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.