נושא המאמר: שיטות ההגשה של ויסקי
מאת: גרג שטיין שמור מאמר למועדפים
"מאלט, סינגל מאלט. מעט מים, ללא קרח." –ג'יימס בונד
אומנם המשקה הידוע של בונד הוא המרטיני המפורסם, אבל מסתבר שאפילו בונד בכבודו ובעצמו חבב את הויסקי לא פחות. זאת ועוד, הוא הגדיר במדויק את הדרך שבה הוא רוצה שהויסקי יוגש לו, וכך גם רבים אחרים לפניו ואחריו.
צורת ההגשה של המשקה הזהוב והכמעט מלכותי הזה היא קריטית לטעמו – דבר דומה נראה גם עם משקאות אלכוהוליים אחרים אך אצל הוויסקי הבדלי הטעם חדים יותר.
השיטה הנפוצה ביותר להגשת ויסקי היא בטמפ' החדר בצירוף קרח. השיטה הזאת מאפשרת לשתות את הויסקי "סטרייט" – בלי יותר מדי בלגן וליהנות מהטעמים והארומות הייחודיים לו. שיטה נוספת נפוצה להגשתו היא כמובן עם הקרח כבר בפנים.
שיטה חדשה יחסית ומעניינת היא שיטת ההגשה בטמפ' קפואה של 18- מעלות.
שיטה זו, שמקורה בפינלנד שם מקובל להגיש כל משקה בטמפ' הזו, מפחיתה את הריח העז של הוויסקי אך משחררת את הטעמים בצד האחורי של הפה בצורה חזקה יותר כשהוא מתחמם. בפועל הויסקי מוגש בשיטה זו רק במס' מצומצם של פאבים בעולם במכשיר מיוחד אותו פיתחה Famous Grouse שמכונה Frozen Famous. בארץ ניתן למצוא את הויסקי בצורתו הקפואה בפונדק הדוב ובבר העוגן בחיפה.
לחיים!
wiskey.awardspace.biz/
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י גרג שטיין שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.