נושא המאמר: פיתרון בעיות יונים בבתים פרטיים
מאת: ניר מובדלי שמור מאמר למועדפים
אנשים רבים סובלים מבעיות יונים בבית. הסבל זהה, אבל פיתרון הבעיה משתנה בהתאם למקום המפגע. כלומר טיפול בבניינים שונה מטיפול בבתים פרטיים שאינו דומה לטיפול בהאנגרים ומבני תעשיה.
במאמר הבא נפרט את אופי המפגעים המאופיינים לבתים פרטיים ומהן דרכי הטיפול המומלצות.
האזורים המועדים למפגעי יונים בבתים פרטיים הם גג הרעפים, המרזבים ובמידה ויש, מרפסות.
גגות הרעפים מהווים מקום מסתור מצוין עבור היונים. הן נכנסות לחלל הגג דרך אחד מפתחי האוורור או דרך חור שנפער כתוצאה מרעף שבור. הגג חשוך, מוגן מהשמש, מהרוח ומהגשם מבודד מהקור והחום – אידאלי להקמת קן. היונים מתמקמות בגג מביאות פנימה זרדים וענפים ובונות את קנן, מטילות בו ביצים ומגדלות את הגוזלים. חלל הגג גדול וגם הצאצאים יוכלו למצוא את מקומם באותו החלל. כך גדלה אוכלוסיית היונים וגדלה בתוך הגג. ובינתיים דיירי הבית מתחילים לסבול. בהתחלה ישנו הרעש, אח"כ הטינופת שמסביב לבית, כיון וכשהיונים לא בתוך הגג הן נוהגות לעמוד בחוץ על קצה הגג, להצטנן מהשמש, לתצפת על הקן וגם . .. מה לעשות לחרבן . .. הלשלשת (צואת היונים) נופלת סביב הגג על המדרכה, החניה והעוברים ושבים. כשהרעש והטינופת מתגברים עלולים להופיע גם טפילים שונים של היונים, כגון: כיני יונים וקרדיות, כאשר הם חודרים לבית, סימן שהמצב בתוך הגג כבר מאוד קשה. במקים קיצוניים וכשמדובר בבית ישן מאוד, עלולה לשלשת היונים שהצטברה בגג ונרטבה מהגשם לגרום לקריסת התקרה בשל משקלה הרב.
איזור בעייתי נוסף – המרזבים, גם שם נהנות היונים מתנאים אופטימלים לבנית הקן, ובמשך הקיץ כאשר אין גשמים והמרזב לא בשימוש הן חוגגות. כאשר יגיעו הגשמים, יופתעו דיירי הבית לגלות שהמרזב סתום ושקירות הבית התמלאו בלשלשת שנרטבה ונזלה מהמרזב למטה.
במידה ובבית יש מרפסות, היונים ייהנו מאוד לעמוד בקצותיהן ולתצפת על קינים סמוכים או על הגישה לקן שלהן. כתוצאה מהעמידה הזו מתמלא כל האזור שמתחת למרפסת לשלשת יונים.
ישנן מספר פעולות להרחקת יונים אשר ניתן לבצע על מנת להרחיק את היונים מאיזור המפגע. בגג הרעפים, יש להיכנס פנימה לפנות את מצבורי הלשלשת, תוצרי החיים והיונים עצמן. לאחר מכן יש לאטום היטב ברשת מגולוונת ועמידה את הפתחים מהם חדרו היונים לגג. מומלץ גם לבצע הדברה בחלל הגג כנגד קינים וקרדיות. בשולי הגג היכן שהיונים נעמדות, ניתן להתקין דוקרנים שימנעו את נחיתת היונים ולכלוך הסביבה שתחתן.
את המרזבים יש לפנות מהקינים שנבנו בהן ושאתר תוצרי החיים של היונים. ניתן להתקין דוקרנים, קפיץ או חוטי רטט כדי למנוע נחיתת יונים על המרזב ואת הפתח עצמו אפשר לאטום ברשת.
עמידת היונים על המרפסת תימנע כאשר יותקנו בשוליה קפיץ או דוקרנים. במידה ויש גישה לדיירי הבית למרפסת והיא בשימוש מומלץ לא להתקין דוקרנים, העלולים לפצוע ילדים, אלא להתקין קפיץ - אביזר בטיחותי לחלוטין אשר אינו מסכן איש מדיירי הבית
www.yarok.net
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י ניר מובדלי שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.