נושא המאמר: הסיפור שמאחורי "שיר לשלום". מאמר אחרון בסדרת - ערב שירי לוחמים.
מאת: מוטי - "צמד הווי ובידור" שמור מאמר למועדפים
שלום רב
זהו מאמר אחרון בסדרה לקראת ערב שירי לוחמים אותו נקיים ביום שישי 20.4.07 ולהלן הסיפור שמאחורי השיר - "שיר לשלום".
השיר נכתב בידי יעקב רוטבליט והולחן בידי יאיר רוזנבלום. הושר במקור בשנת 1969 בימי מלחמת ההתשה על ידי להקת הנח"ל בתוכניתה: "היאחזות הנחל בסיני" עם הסולנית מירי אלוני. השיר מבטא כמיהה לשלום, ונראה כי נכתב מנקודת ראות של הלוחמים אשר נפלו בקרבות וקוראים לנותרים בחיים לשאוף לשלום. השיר מבכה את הנופלים משני הצדדים וטוען כי לזכרם יש להביא את השלום. במקור, באחת השורות בשיר נכתב :"שירו שיר לאהבה ולא לניצחונות". שורה זו רצתה לבטא יותר מכל את הצורך להלל ולייחל לאהבה ולפיוס ולא לחשב ניצחונות וכיבושים, כי אלה עולים בדם של שני הצדדים. כיוון שהשיר יועד ללהקה צבאית, ראשי אגפי החינוך בצה"ל דרשו להשמיט שורה זו מהשיר בטענה שחיילים לא יכולים להופיע מול חיילים אחרים בשיר שיש בו פגיעה מוראלית שכזו. לבסוף הוסכם בהחלפת המילה, והשיר הוקלט ופורסם עם המשפט "שירו שיר לאהבה ולא למלחמות". כבר מהימים הראשונים להשמעתו עורר השיר מחלוקת עזה. רבים הזדהו עם מסר השלום העולה משורותיו, לעומתם, היו שראו בשיר שיר תבוסתני וראו בביקורת שמותח השיר על נושאים כתרבות השכול, משום חילול הקודש.
אלוף פיקוד המרכז דאז, רחבעם זאבי אשר שמע את השיר בהופעה, אסר על הלהקה להופיע בתחומי פיקודו.במרוצת השנים הפך השיר למאיין המנון בלתי רשמי של תנועת השלום הישראלית והושר בעצרות ובהפגנות, לעתים בלווי גרסה בשפה הערבית. השיר הושר בתום העצרת למען השלום ב-4 בנובמבר 1995 בביצוע מירי אלוני. בתום אותה עצרת נרצח רה"מ יצחק רבין כשהָדַף עם מילות השיר שהיה בכיס חולצתו נתגלה מוכתם בדמו. "שיר לשלום" הפך מאז לאחד מסמלי הזיכרון לרבין ולאחד ממייצגי מורשתו.
כאמור,הבאנו בפניכם רק חלק קטן משלל השירים היפים, ש"נולדו" בעקבות מלחמות ישראל.
נשמח מאוד לראותכם .
בברכה מוטי - "צמד הווי ובידור"
www.havayvebidur.com
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י מוטי - "צמד הווי ובידור" שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.