חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
מי אחראי כאשר העסק מקרטע מפסיד ולבסוף נסגר?.





    קישורי טקסט (לפרטים)




לאתר איי יוון המקיף בעברית הקלק כאן

קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: איי יוון יוון אוכל יווני מאכלים יוניים

נושא המאמר: איי יוון אוכל יווני
מאת: חאלקידיס   שמור מאמר למועדפים

האוכל היווני ידוע בכל העולם ונחשב לאוכל איכותי העשוי בדרך כלל מחומרים איכותיים ובקפידה ואהבה רבה, ביוון ובאיי יוון מגישים אוכל יווני כמובן, אלה שבאיים מסויימים ביוון ניתן למצוא מאכלים מקומיים, אלה בעיקר מתוך גידולים יחודיים המצויים באיים השונים, למשל אגינה מצטיין בגידולי הפיסטוקים שבו, לכן ניתן למצוא עוגות ועוגיות מיוחדת המופקות מפיסטוקים וכיוצא בכך, להלן סקירה חלקית של מאכלים יוניים טיפוסיים, המיוחדים מבינהם ילווי באיים או במקומות ביוון שאליהם הם שייכים במקורם.

מגוון רחב של סוגי אוכל מאפיין את המטבח היווני. לא בכל מקום ניתן למצוא את הכול, חלק מהמאכלים אפשר למצוא רק באזורים מסוימים, וכמובן חלק גדול מהמגוון תלוי גם בעונות השנה, לעיתים קרובות יגיע המטייל המצויד ב"רשימה עדכנית" ויופתע לפגוש במבט תמה של המלצר או הטבח, או בחיוך מסביר פנים וניסיון להסביר למה אין. בכל מקרה לא לדאוג, רעבים לא תישארו.

תמיד ובכל מקום סביר שתמצאו את האוכל העממי - שכמעט כל אחד שמע עליו או טעם ממנו בביקור ביוון או במסעדות יווניות בארץ ובעולם. ואם לא אזי אחרי היום הראשון או השני של הטיול יהפוך האוכל הזה לחלק אינטגראלי מהעניין הגסטרונומי ובמקרים של אין ברירה.

המגוון של מה שאנו קוראים האוכל העממי בהחלט אינו קטן והרשימה בהחלט מכובדת, הרשימה המרשימה במקרה הזה כוללת בראש ובראשונה את הסובלאקי souvlaki, המופיע במגוון רחב של צורות ל מוט מסתובב בדומה לשווארמה אצלנו, בשיפוד או על האסכלה (גריל). הבשר בד"כ כבש חזיר אבל גם העוף מהווה חלק ניכר מהביקוש ואפילו בשר בקר. הסובלאקי הקלאסי – לאוכלים בהליכה/עמידה, מלופף במין פיתה קטנה מלווה ברוטב שמנת ויוגורט ושום, בצל טרי, עגבניות ולפעמים גם צ‘יפס. ניתן כמובן לשבת במסעדה ואז התוספות הן כיד הדמיון של הטבח.

מנה ראשונה מאד ידועה ומהוללת היא מנת הצאזיקי (tzatziki) – תערובת של מלפפון שום ויוגורט. בכל אזור תגלו עם זאת, זו מנה התחלתית נהדרת ביום קיץ שרבי. עלי גפן ממולאים – מי לא מכיר? יש עם אורז ויש עם בשר ואורז, ומה שעושה בסוף את הטעם זה הרוטב שמניחים מעל – חמים וטעים.

יש ליוונים מיני מאפה מבוססים על בצק עלים, השכיחים ביותר שתמצאו כמעט בכל מקום הם: ספאניקופיטה (spanikopita), פילו ממולא גבינה ותרד וטירופיטה – בצק עלים ממולא בגבינה שלפעמים משולבים בו גם פיסות נקניק, מנה קבועה בתפריט הוא הסלט היווני - חוריאטיקי סלטה (horiatiki salata) - סלט כפרי הכולל מלפפונים, עגבניות, זיתים וגבינת פטה בשמן זית. המהדרין מוסיפים חומץ.

כמובן שאי אפשר לשכוח את היוגורט המקומי הסמיך "שאפשר לחתוך אותו בסכין", מנות עיקריות פופולאריות הן פאסטיציו ((pastitsio - פסטה אפויה בבשר טחון וברוטב בשמל. עגבניות ופלפלים ממולאים ודגים על הגריל. המוסקה – גם היא מאכל מאד פופולארי ביוון, שכבות של חצילים בשר טחון ואורז אפויים עם שמן זית בתנור חם "יעשו לכם את זה".

יחד עם הכול, לא לשכוח לנסות את היין השולחני הלבן והעממי שלהם – רצ‘ינה. שכמעט כל מסעדה שמכבדת את עצמה מייצרת אותו בעצמה. ניתן כמובן להשיג בכל חנות מכולת וסופרמרקט וגם בדיוטי פרי באתונה.

אזהרה ידידותית : אם חלק ניכר מהטיול שלכם מתבסס על כמיהה לאוכל יווני ברמה טובה, הימנעו מהאיים הידועים : סנטוריני, איוס, מיקונוס ולא שאין אוכל טוב באיים הללו, אך תתקשו מאד למצוא אותו במקומות הנגישים לתיירים של מה שנקרא "מלכודות תיירים" ואתם לא רוצים לשלם כפול שלוש מהרגיל על אוכל אמריקאי ביוון, ובכלל גם באיים החצי תירותיים, הימנעו ממסעדות שהכל כתוב באנגלית, חפשו את המקומות בהם התפריט ביוונית, עוד דרך מצויינת לבדוק את איכות המסעדה היא החתולים, ככל שיש יותר חתולים כך הסיכוי שהמסעדה טובה יותר גבוה יותר - זה בדוק, חתולים ביוון בעלי חוש טעם מעולה!.



www.greece-islands.co.il/pages/greece_food.html


מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י חאלקידיס שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]