|
|
נושא המאמר: אלרגיות למזון-אמת או צו אופנה? מאת: ד`ר אודי בר שמור מאמר למועדפים
שלום לתאבי הידע היקרים שלי! היום ברצוני להבהיר אחת ולתמיד נושא אשר לאחרונה מרבים לדבר אודותיו, מרבים מדי! היום אספר לכם מעט עובדות אודות נושא ה א ל ר ג י ו ת ל מ ז ו ן.
אתם יודעים, למרפאתי מתנקזים, בין היתר, רבים מהמאוכזבים של טיפול זה או אחר ולרובם סיפור דומה אודות דיאטה קפדנית אשר קיבלו בעבר ממרפא קסם זה או אחר. לכל אותן הדיאטות יש מכנה משותף –אלרגיה למזון!
ובכן, מספר מצבים גופניים הכרוכים בצריכת מזון זה או אחר, מכונים בטעות-אלרגיות למזון.
רק שתדעו, אלרגיה אמיתית למזון היא כזו הכרוכה בתגובה אימונולוגית לצריכה של גורם מזון כלשהו, תופעה אשר כדי להוכיחה יש לחזור עליה מספר פעמים. אלרגיות למזון הן בדרך כלל אלרגיה למרכיב חלבוני כלשהו באותו המזון. אותו מרכיב חלבוני יתכן חלק מהמזון או תוסף חיצוני לו, הוא יתכן גם מיקרואורגניזם (חיידק או פטריה) אשר התיישב לו על גבי במזון או אפילו תוצרי פסולת אשר נוצרו על ידי אותו מקרו אורגניזם ולמעשה זיהמו את המזון. מקרי האלרגיה של ממש למזון זה או אחר נדירים יחסית (למרות הפפולריות הגואה של נושא זה)
מאידך נפוצים יותר מצבי אי- סבילות למזון. אי סבילות למזון נוצרת כאשר לאדם יש חוסר באנזימי עיכול מסוימים או ליקוי מטבולי כלשהו אשר פוגע בעיכולו השלם והטמעתו של גורם מזון זה או אחר. אי סבילות זו מכונה בטעות על ידי חלק מהמרפאים ובהמשך על ידי ציבור המטופלים כאלרגיה למזון. אותה הגדרה גורפת של מיני מזונות רבים ופופולרים כגורמים לאלרגיה מניבה את אותן הדיאטות הקפדניות אשר אין אפשרות של ממש לעמוד בהן, ובוודאי לא לאורך זמן.
המגוחך ביותר בכל אותן דיאטות, שהן משמשות כהמלצה כללית לבריאות טובה לאוכלוסיה רחבה. פתאום קמח, אשר שימש כמרכיב תזונתי משחר ההיסטוריה האנושית הפך לאויב האומה, ולפתע, מוצרי חלב, אשר בצריכה נבונה שלהם יכולים בהחלט לגוון את מזוננו הפכו למוקצים. ועוד איסורים רבים וגורפים. איסורים, אשר שוב, אני חוזר ואמר, למעשה אי אפשר לעמוד בהם, ובוודאי לאורך זמן. הדוגמה הטובה ביותר למצב המוגדר כאי סבילות ובטעות רבים מכנים אותו אלרגיה הוא אי הסבילות לחלב. אנשים אשר חסרים את אנזים העיכול לקטז, אנזים החיוני לעיכולו של חלב, אכן מתקשים בעיכולו של החלב, קושי אשר מתבטא בריבוי גזים ושלשול לאחר צריכת החלב. אולם אי סבילות זו לחלב אינה אלרגיה אלא פשוט חוסר יכולת לעכל את הלקטוז שבחלב וזו הסיבה לאי הנוחות המלווה צריכת חלב לחלק מהאוכלוסיה.
ובכן אלרגיות של ממש למזון הן נדירות ומהוות רק כ-20 אחוזים מכלל הבעיות הכרוכות בצריכתם של גורמי מזון אלו או אחרים. רוב המקרים הוא למעשה פסאודו אי סבילות למזון. במושג זה אנו מתכוונים לכך שיש אכן מיני מזונות אשר פשוט אינם מטיבים עמנו ואנו נוהגים להימנע מצריכתם, אין מדובר באי סבילות של ממש ובוודאי לא באלרגיה למזון.
אלרגיות אמיתיות למזון מתפתחות כתלות בתורשה, מנגנוני ספיגה, תגובות של מערכת החיסון שלנו, וצריכת מזונות מסוימים. פגים אשר נולדו בטרם עת, הם הנוטים ביותר ללקות באלרגיות למזון. הם נוטים לכך מאחר ודופן המעי שלהם עדין לא התפתחה כל צורכה. הנקה למשך 6 עד 12 חודשים מורידה את הנטיה ללקות באלרגיה למזון באופן מובהק. ומסתבר גם כי ילדיהם של הורים הסובלים מאלרגיות למזון נוטים אף הם ללקות יותר באלרגיות למזון. פעוטות וילדים יכולים לפתח אלרגיה למיני מזונות שונים והנפוצים מבינהם הם חלב, ביצים, בוטנים ודגים. המענין הוא שרוב מקרי האלרגיה למעשה חולפים להם עם ההתבגרות ולמעשה רק כ-5 אחוזים מהם נותרים בעינם גם לאחר ההתבגרות. מאידך יש לדעת כי אלרגיה למזון זה או אחר יכולה להופיע בכל גיל, גם למזון אשר אנו נוהגים לצרוך באופן קבוע.
הסימפטומים המיוחסים לאלרגיות אמיתיות למזון כוללים בעיקר את מערכת העיכול, הנשימה והעור (למרות שמרפאים שונים מיחסים להם הרבה יותר). הסימפטומים האמיתיים כוללים שלשול, הקאות, רגישות ונפיחות בפה, צריבה וגרד בעור, פריחה אדומה על פני הגוף וקשיים בנשימה. אבחון של אלרגיות למזון הוא מורכב ומבוסס על היסטוריה רפואית מפורטת, מחלות עבר, תיעוד מדוקדק של תגובות קודמות למיני מזונות שונים, כמו גם בדיקה רפואית והתיחסות למצב רגשי בעבר ובהווה. הבדיקות המהימנות ביותר לאיבחונה הסופי והמדויק של אלרגיה למזון הן:
1.בדיקת ה-RAST(RADIOALERGOSORBENT EXTRACT TEST) 2.מבחן האלימינציה והחשיפה 3.תבחיני העור כל סדרת הבדיקות הללו מבוצעות על ידי רופאים במסגרת מרפאתית ומצריכות השגחה רפואית.
לסיכום, למרות הפופולריות הרבה של הגבלות תזונתיות קיצוניות על ידי מרפאים אלה או אחרים והשימוש הגורף במושג האלרגיות למזון, עדיין חלקם של האלרגיות האמיתיות למזון קטן יחסית, וללא ספק השימוש בו שגוי ברוב המקרים. מאידך, שינויים בהרגלים תזונתיים, אך כאלה המותאמים לאורח חייו של המטופל וטעמו האישי, בהחלט יכולים לחולל פלאים במחלות מסוימות. למעשה מודלוציות תזונתיות מהוות כיום את כלי העבודה החשובים של הרפואה המונעת, ומהווים את כלי העזר העיקרי בטיפול במחלות כרוניות, נווניות, אוטואימוניות וכאלה הכרוכות בתהליך ההזדקנות.
בברכה
www.tevalife.com
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י ד`ר אודי בר שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.
|
|
|
להשכיר רכב
הזמנת מלון בחו"ל
הזמנת מלון בישראל
אתר איי יוון
מדריך איטליה
מלונות בניו יורק
מדריך לאס וגאס
המלצות על נופש
המלצות על פריז
נדל"ן ביוון
|