חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
החמרת מצב- עילה לתשלום נוסף - משרד הבטחון - דיון מחדש - החמרת מצב - נזיקין





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: נאמנות מאמר משפטי נאמנות ארה"ב

נושא המאמר: משפטי
מאת: רהב אהרוני, עו"ד   שמור מאמר למועדפים

נאמנות היא "מבנה משפטי" המורכב משלושה: יוצר הנאמנות (Settlor), הנהנה (Beneficiary) והנאמן (Trustee). יוצר הנאמנות מעביר רכוש לנאמן, "השייך" לנהנה, על-מנת שיחזיק בו ו/או יעשה בו שימוש לטובת הנהנה. במקרים רבים יוצר הנאמנות הוא הנהנה עצמו. בין היוצר והנאמן נערך "הסכם הנאמנות" המסדיר את אחריותו של כל אחד מן הצדדים לרכוש וכן את סמכויותיו ותפקידיו. ניתן לציין כי בישראל הסכם הנאמנות יכול להיעשות בכתב או בעל-פה. יתר על-כן, לא אחת קובע ביהמ"ש כי בין אנשים או גופים חלה "נאמנות קונסטרוקטיבית", על-פי דין, ומחיל עליהם את דיני הנאמנויות אע"פ שלא ערכו הסכם נאמנות כלל. לדוגמא, מוכר דירה אשר כבר קיבל את התמורה, אך טרם העביר את הרישום בטאבו על שמו של הרוכש, "מחזיק" את הדירה "בנאמנות קונסטרוקטיבית" עבורו. לפיכך, במידה והמוכר פושט-רגל, לא ניתן לעקל את הדירה אע"פ שהיא רשומה על-שמו, שכן הוא "מחזיק" בה רק מתוקף הנאמנות.

החוק קובע כי הנאמן מחויב לפעול בהתאם למטרת הנאמנות ולדאוג לטובתו של הנהנה, אף כשהדבר עומד בניגוד לעניינו האישי. כמו-כן, על הנאמן להחזיק את נכסי הנאמנות בנפרד מנכסיו או בדרך אחרת בה ניתן להבחין בהם ולא ניתן "לרדת" לנכסי הנאמנות בבשל חובות של הנאמן, אלא אך ורק בהליכים (עיקול, פשיטת-רגל וכו') הנוגעים לנאמנות עצמה. בנוסף לכך קובע החוק כי ה"פירות" הצומחים מנכס הנאמנות יחשבו לרכוש הנאמנות גם כן. כלומר, נאמן המחזיק בכספים עבור הנהנה, למשל, לא ייקח לידיו את כספי הריבית שיצמחו מהם, אלא הם יחשבו לרכוש הנאמנות. דוגמאות נוספות הן כספי שכר דירה המתקבלים מדירה המוחזקת בנאמנות או כספי דיבידנדים המתקבלים ממניות.


מתי למעשה ניתן לעשות שימוש בנאמנות?

המבנה המשפטי של נאמנות מהווה מנגנון יעיל ושימושי מאוד וניתן לנצלו במגוון רחב של מצבים. ראשית כל ניתן לעשות שימוש בנאמנות בכדי להעניק רכוש לנהנה ויחד עם זאת להגן עליו "מפני עצמו". למשל, ניתן להעביר לנאמן נכסים עבור נהנה קטין, אשר יחזיק בהם עד שיגיע לגיל מסוים. דוגמא אחרת היא העברת רכוש לנאמנות עבור נהנה "בזבזן" או נהנה הנתון ללחצים בתנאי שהנאמן יקצה לו לשימוש חלק מסוים מן הרכוש בכל פרק זמן מוגדר. באמצעות הנאמנות, אפוא, יכול היוצר להעניק רכוש לנהנה ולשלוט בדרך בה יעשה בו שימוש. שנית, ניתן לעשות שימוש במנגנון הנאמנות על-מנת ליהנות מיכולותיו המקצועיות של הנאמן. כך, למשל, ניתן להעביר כספים למנהל השקעות מקצועי על-מנת שיחזיקם בנאמנות (בשכר כמובן) עבור הנהנה. בדומה, אם רכוש הנאמנות הוא אורווה, למשל, ניתן להעבירו לנאמן בעל מיומנות בטיפול בסוסים על-מנת שינהל אותו. שימוש שלישי בנאמנות עשוי להיות כדרך לעקוף חיובים במס. כך, למשל, היוצר יכול להעביר נכסים- דרך הנאמן- לנהנה ולהתחמק ממס על מתנות או מס עזבון (במדינות כמו ארה"ב) וכו'. בנוסף לכך, ניתן לעשות שימוש בנאמנות בהקשר של ירושה ובכדי להתגבר על קשיים הקיימים במנגנון של עזבון. בעוד שחלוקת רכוש ע"פ עזבון מהווה תהליך ארוך ולעיתים מורכב, ניתן להעביר רכוש לנאמנות עוד בחייו של בעליו ולקבוע כי הנאמנות תפעל לטובתו אולם בעת פטירתו יועברו נכסי הנאמנות מידית ליורשים שיקבע. יתר על כן, בדרך זו ניתן להכליל ברכוש הנאמנות גם נכסים, כגון ביטוח וקצבאות שונות, אשר אינם נכללים בעיזבון כלל. עם זאת, יש לציין כי העברת רכוש לנאמנות בצוואה- לאחר פטירתו של בעליו- אינה עוקפת את מנגנון העיזבון. שימוש אחר בנאמנות הוא בכדי להתגבר על קשיים ומכשולים מסוימים אשר עשוי להציב החוק. כך, למשל, במקרה והחוק אוסר על הבעלים של רכוש מסוים להתמנות לתפקיד ציבורי כזה או אחר, ניתן להעביר את הרכוש "האסור" לנאמנות עד תום תקופת המינוי ולהתגבר על דרישת החוק.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י רהב אהרוני, עו"ד שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]