חיפוש מאמרים

12308 מאמרים - מנוע לחיפוש מאמרים - פרסום מאמרים חינם

חפש מאמרים המתחילים באות:    א  ב  ג  ד  ה  ו  ז  ח  ט  י  כ  ל  מ  נ  ס  ע  פ  צ  ק  ר  ש  ת 

    עמוד הבית
»   הוסף מאמר חינם!
»   קישורי מידע
»   הוסף למועדפים
»   הפוך לדף הבית
»   צור קשר
»   פרסום באתר
»   מאמר מעניין בנושא:
המדריך לראיון עבודה למטפלת





    קישורי טקסט (לפרטים)




קישור טקסט ממומן | לפרסום -לחץ כאן
עד 15% הנחה על השכרת רכב בחו"ל, מהחברות הגדולות בעולם, לחצו ל Rentingcar

הזמנת מלונות ביעדים האטרקטיבים ביותר ללא עמלות הזמנה!
מאמרים נוספים: גירושין מושב אגודה שיתופית עורך דין

נושא המאמר: גירושין בין בני זוג חברי מושב
מאת: עו"ד רן אהרון   שמור מאמר למועדפים

גירושין בין בני זוג חברי מושב.
מאת: רן אהרון, עו"ד ומגשר משפחתי
כבר אמרו חכמים " מַרְבֶּה נְכָסִים – מַרְבֶּה דְּאָגָה" (מסכת אבות ב, ז). כך גם כאשר מדובר בהליך גירושין בין בני זוג החברים באגודה שיתופית. הליך גירושין בין בני זוג הגרים במושב והינם בעלי נחלה ומשק חקלאי נתקלים לרוב בעיה לא קטנה בחלוקת הרכוש.
לחברי מושב החברים באגודה שיתופית נכסים רבים מיוחדים ואף נכסים עתידיים הדורשים חלוקה מיוחדת בעת פרידת בני הזוג.
אם כך מה הם הנכסים המיוחדים והעתידיים בין בני זוג החברים באגודה שיתופית, אשר דורשים חלוקה ?
נחלק אותם לשניים :
1) נכסים קיימים
? חלקת אדמה הנקראת "נחלה" המיועדת למגורי החבר ומשפחתו.
? משק חקלאי המיועד לפרנסתו

הבעיה העיקרית בנכסים אלה היא שהנחלה והמשק החקלאי מהווים יחידה משקית אחת ואינם ניתנים לחלוקה, וזאת על מנת שהיחידה זו תוכל לממש את הפוטנציאל הכלכלי הגלום בה. אם כך שאלה קשה שעולה היא איך ייפרדו בני הזוג אם לא ניתן "להפריד" את הנחלה ? על פתרון זה נעמוד בהמשך.

2) נכסים העתידיים הינם נכסים אשר ערכם, מועד פירעונם ואף לעיתים זהותם אינם ידועים לבני הזוג, לדוג:
? נכסים עתידיים הנגזרים מתוך רווחים ופעולות של המשק החקלאי. כגון: הפעלת צימרים, השכרת מחסנים, לולים, פרחים וכו'.
? נכסים עתידיים הנגזרים מתוך פעולותיה של האגודה השיתופית כתאגיד, לדוגמה: מכירת נכסים, מניות שהינם חלק מנכסי האגודה ואשר תמורתם תתקבל בעתיד בזמן לא ידוע ואמורים להתחלק בין החברים באגודה שיתופית.
? נכסים אשר נוצרו כתוצאה מתהליכים של הפקעת קרקעות המושב, אשר במקרה זה על המפקיע לפצות את האגודה קרי חברי האגודה.
? הליך של הפרטת קרקע חקלאית וקבלת קרקע מהוונת ומופשרת לבנייה.

מכאן יוצא, כי כל רווח, מכירה, מימוש, הפרטה או הפקעה עתידית של נכסי אגודה ונכסי הנחלה והמשק החקלאי, אינם ידועים מראש לבני הזוג הן מבחינת שווים, זהותם וזמן פירעונם. אם כך איך ניתן יהיה לחלק נכס עתידי שאינו ידוע ?

עד כה שאלנו שתי שאלות עיקריות:
הראשונה, איך ייפרדו בני הזוג אם לא ניתן "להפריד" את הנחלה ? השנייה, איך ניתן יהיה לחלק נכס עתידי לא ידוע?
אביא לדוגמא מספר שאלות נוספות אשר נתקלו אוזניי במהלך הליך גירושין בין בני זוג החברים באגודה שיתופית:

? אם הנחלה אינה ניתנת לחלוקה, מי יישאר בנחלה ?
? מה קורה לצד שעוזב את הנחלה, מה זכויותיו ?
? מה עם העסק המשפחתי ששימש לפרנסת בני הזוג ?
? איך יאזנו הצדדים נכסים העתידיים ?

שאלות קשות אלה עולות במהלך הליך הגירושין וזאת מעבר לקושי הרב שבפירוק המשפחה, עזיבת הקן המשפחתי, העקירה ממקום המגורים, מצבם הרגיש של הילדים, מדורם ומזונותיהם, אשר לא בכדי דורש יצירתיות רבה כאשר באים בני הזוג לפעול לחלוקתם.

מה לעשות ?!

ראשית דבר ולפני שנגיע לעריכת הסכם גירושין, יש לערוך רשימה מלאה של כל הנכסים הן הקיימים והן העתידיים הקיימים לבני הזוג.

שנית, לערוך שמאות מקיפה של כלל הנכסים אשר בנחלה ובמשק החקלאי לרבות בתים בנויים, עסקי המשק וכיו"ב. בשלב זה יהיה צורך להשתמש בשמאי מוסמך אשר יכין חוות דעת שמאית לכלל הנכסים אשר נמצאים ברשימה שהוכנה בשלב הראשון.

לאחר שלכל הנכסים "הוטבע" תג מחיר, מחילים במלאכת החלוקה תוך התחשבות בהשקעה ובהוצאות אותם השקיעו בני הזוג הן יחדיו והן בנפרד. בשלב זה נוכל ליצור איזון בין ההשקעה של בני הזוג יחד ולחוד לבין התרומה של כל הפעולות למחיר הנכס. תהליך זה שבו "כל הקלפים גלויים" מסייע לבני הזוג להגיע להסכמות בחלוקת רכוש ביתר קלות.

כמובן שלעיתים ישנם נכסים אשר לא ניתן לחלק כפי שהזכרתי בתחילת המאמר, וזאת לאור המצב המשפטי המיוחד באגודות שיתופיות, ולכן יש ליצור מנגנון היוון או מנגנון פיצוי לצד אשר מקבל לידיו נכס אשר לא ניתן לחלוקה. לדוגמה, נחלה עליה בנויי הבית (נקראת לרוב חלקה א') והמשק החקלאי אינם ניתנים לחלוקה ע"פ פקודת האגודות השיתופיות, ולכן במצב דברים שכזה, צד אחד יצטרך לפצות את הצד השני.
ומה עם הנכסים העתידיים ? אם כך גם בנכסים אלה יקבע מנגנון פיצוי או מנגנון היוון אשר כמובן יתרחשו בעתיד כאשר נכס עתידי ימומש, והתמורה בגינו תתחלק ע"פ הסכמות הצדדים בהתייחס לחלוקה שביצעו בני הזוג.

דוגמה: במסגרת הליך הגירושין ויתרה האישה על הנחלה והבית הבנוי בה, וקיבלה פיצוי בו היא יכולה לרכוש דירה בעיר. השניים גם הסכימו שאם בעתיד, תופקע קרקע, או תופשר קרקע לבנייה, הצדדים מתחייבים למכור את הקרקע ולחלק את תמורתה שווה בשווה.

השלב האחרון הינו לעלות את ההסכמות על הכתב, מה שקרוי "הסכם גירושין" המסדיר חלוקת רכוש שיוונית ככל הניתן.

הסכם שכזה, הינו מורכב פי כמה מונים מהסכם גירושין רגיל המתנהל בין בני זוג בעלי דירה רגילה או רכוש מועט. כמו כן יש צורך כי עורך ההסכם יתמחה בדיני האגודות השיתופיות וזאת מעבר להמחותו בדיני גירושין.




מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י עו"ד רן אהרון שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".

צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.

הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.

בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.

 

 

 






 

 להשכיר רכב

 הזמנת מלון בחו"ל

 הזמנת מלון בישראל

 אתר איי יוון

 מדריך איטליה

 מלונות בניו יורק

 מדריך לאס וגאס

 המלצות על נופש

 המלצות על פריז

נדל"ן ביוון


 
 
 

 

איי יוון | אתונה |  ליסבון  | גרפולוגיה משפטית | כרתים | איטליה | הזמנת מלון |  חבל זגוריה | הזמנת טיסה | השכרת רכב בחו"ל

 

 

 

 

 

ארטיקל מאמרים 2024 - 2006  [email protected]