נושא המאמר: טיפים למצגת עסקית
מאת: יעל טל שמור מאמר למועדפים
מחלת הפרקינסון ניתן לרפא באמצעות תאי גזע שמקורם בתוך דם טבורי. המחלה היא מצב מתקדם שנגרם עקב אובדן של תאי עצב במוח האחראים על יצור הדופאמין שהוא גורם חשוב לתיאום התנועה.הסיבה לירידה בכמות הדופאמין עדיין אינה ידועה אך המדענים מקשרים היום את ההתפתחות של מחלת הפרקינסון לגורמים שונים בעיר סביבתיים וגנטיים.
בנוסף לטיפולים המקובלים כיום חולה הפרקינסון יכול להפיק יותר מטיפול באמצעות תאי גזע שהוא גם זול וגם בטוח לשימוש במרכז הרפואי אינטגרה שבמקסיקו. מעל לחמישים חולים בארה"ב קנדה ומקסיקו קיבלו כבר את הטיפול במרכז הרפואי אינטגרה.
ד"ר עומר גונזאלס , המנהל והמקים של המרכז הרפואי אינטגרה , משתמש בטיפול באמצעות תאי גזע לטיפול במחלת הפרקינסון ולטענתו חולים שקיבלו את הטיפול חווים שיפור דרמתי. לאחר הטיפול , החולים מדווחים על שיפור של 80% באיזון ובקורדי נציה, שיפור של 70% בנוקשות ובקשיחות, שיפור בבהירות המנטאלית של 50%, שיפור במצב הרוח של 80% , ירידה של 60% בכמות הרעידות וירידה של 90% בתלות באנשים אחרים.. בנוסף, ד"ר גונזלס טוען, שהחולים שלו חווים נסיגה בחלק מתסמיני הפרקינסון לאחר הטיפול. התאים בהם משתמש ד"ר גונזלס נשמרים ומטופלים במעבדת המרכז הרפואי.
ד"ר גנזלס מסביר שתוצאות הטיפול הגנטי הן בעלות שלוש רמות:
1. האטה של התפתחות המחלה
2. עיכוב בהתפתחות המחלה
3. רגרסיה בתסמינים
הרמה האחרונה מושגת במעל מ 80% מהחולים שקיבלו את הטיפול. תוצאת הטיפול של ד"ר גונזלס תלויה רבות במספר גורמים : בראש ובאשונה בגיל החולה , זמן התרחשות התסמינים ורמת ההתקדמות של המחלה בעת תחילת הטיפול.
השתלת תאי גזע בחולי HIV :
נשא איידס בן 42 שגם חולה בלויקמיה ממשיך להראות חוסר סימני HIV בדמו , שנתיים לאחר השתלת תאי גזע מתורם בעל עמידות טבעית לווירוס הגורם לאיידס.
הממצאים המדהימים פורסמו בביטאון הרפואה של ניו אינגלנד . לפי ה CNN הרופאים עדיין מזהירים כי הטיפול בתאי גזע הוא מסוכן מידי מכדי שישמש כטיפול שיגרתי בחולי איידס.
במחקר, כפי שדווח ב CNN " כתוצאה של שימור דם טבורי ובתוכו תאי הגזע נבחרו במתכוון מתורם מתאים שהוא בעל עמידות טיבעית לווירוס האיידס , המוטציה גורמת לעיוות ברצפטור CCR5 שנמצא במצב נורמאלי על גבי תאי ה T, תאי מערכת החיסון שמותקפים באופן ביעי על ידי הווירוס. המוטציה הידועה כ CCR5 delta 32 נפוצה ב 1-3 אחוז מהאוכלוסייה של האדם הלבן מומצא אירופאי".
וירוס האיידס משתמש ב CCR5 כקו רצפטור יחד עם CD4 בכדי להינעל על גבי התא ובסופו של דבר להשמיד אותו. מכיוון שהווירוס לא יכול להשיג אחיזה בתאים בהם חסר ה CCR5 , אנשים שלהם יש את המוטציה הם בעלי עמידות טבעית לוירוס."
" אנשים בעלי המוטציה CCR5 delta 32 הם בעלי עמידות לווירוס ולוקח להם יותר זמן לחלות כאשר הם נדבקים ווירוס. אנשים בעלי שני העתקים של המוטציה עלולים לא להדבק כלל. תורם תאי הגזע במקרה זה היה בעל שני העתקים של המוטציה "
רופאים טוענים שלמרות ההישגים הללו הסיכונים בהשתלת תאי גזע גורמים לכך שהליך זה לא יבוצע באופן שיגרתי. הממצאים מראים את הדרך להתפתחות פוטנציאלית בטוחה יותר לריפוי גנטי באמצעות שיתוק גן ה CCR5 או טיפול אחר שנוכל להזריק לגוף.
www.hatabur.co.il
מאמר זה נוסף לאתר "ארטיקל" מאמרים ע"י יעל טל שאישר שהוא הכותב של מאמר זה ושהקישור בסיום המאמר הוא לאתר האינטרנט שבבעלותו, מפרסם מאמר זה אישר בפרסומו מאמר זה הסכמה לתנאי השימוש באתר "ארטיקל", וכמו כן אישר את העובדה ש"ארטיקל" אינם מציגים בתוך גוף המאמר "קרדיט", כפי שמצוי אולי באתרי מאמרים אחרים, מלבד קישור לאתר מפרסם המאמר (בהרשמה אין שדה לרישום קרדיט לכותב). מפרסם מאמר זה אישר שמאמר זה מפורסם אולי גם באתרי מאמרים אחרים בחלקו או בשלמותו, והוא מאשר שמאמר זה נוסף על ידו לאתר "ארטיקל".
צוות "ארטיקל" מצהיר בזאת שאינו לוקח או מפרסם מאמרים ביוזמתו וללא אישור של כותב המאמר בהווה ובעתיד, מאמרים שפורסמו בעבר בתקופת הרצת האתר הראשונית ונמצאו פגומים כתוצאה מטעות ותום לב, הוסרו לחלוטין מכל מאגרי המידע של אתר "ארטיקל", ולצוות "ארטיקל" אישורים בכתב על כך שנושא זה טופל ונסגר.
הערה זו כתובה בלשון זכר לצורך בהירות בקריאות, אך מתייחסת לנשים וגברים כאחד, אם מצאת טעות או שימוש לרעה במאמר זה למרות הכתוב לעי"ל אנא צור קשר עם מערכת "ארטיקל" בפקס 03-6203887.
בכדי להגיע לאתר מאמרים ארטיקל דרך מנועי החיפוש, רישמו : מאמרים על , מאמרים בנושא, מאמר על, מאמר בנושא, מאמרים אקדמיים, ואת התחום בו אתם זקוקים למידע.